Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj Roses >> Content

Liquid Rose gnojiva vs Time - oslobađanjem granule

Uz puno sunca i dovoljno cirkulaciju zraka oko biljke , ruže excel kada je tlo ravnomjerno vlažna i obogaćena hranjivim tvarima . Vrsta ruža određuje koliko održavanje je potrebno da se razvije najljepše , savršene i bez bolesti biljaka . Hibridni čaj ruže zahtijevaju puno više brige u odnosu na krajolika ili grm ruža , na primjer . Organski bogate vrt tlo jesolidna osnova za uzgoj zdrave biljke ruže . Dodatak s granulirani, time - release gnojiva za stalnu opskrbu hranjivim tvarima s manje održavanja . Topiv u vodi porastao gnojiva mogu se koristiti , ali su najbolji samo u određeno doba godine i pažljivim primjene . Potreba za oplodnju

vrtlarskim razmislite ruže " teške hranilice ", što znači ove biljke rastu i cvijet bolje ako je tlo bogato hranjivim tvarima . Ruže rastu najbolje u organskom bogate ilovače tla koja ima dobru drenažu . Dodavanje kompost, trulog gnoja ili drugih organskih materijala na tlu poboljšava plodnost tla i čini gline tla više porozan za bolju drenažu i pjeskovitim tlima više plodne i vlažne . Organska tvar neprestano razbija preko godinu dana da objave hranjive tvari za Rose korijena apsorbirati . Ovisno o vrtnom tlu , ovjeren s testom tla , primjenom dodatne gnojiva osigurava ruže rastu u njihovu punom potencijalu .
Gnojiva Insight

organski i sintetički , spori - release gnojiva su sigurnije koristiti na biljkama . Gnojiva sumješavina hranjivih tvari , često u obliku soli . Ako gnojivo je pogrešno primijenio , kao što je u predoziranja , porasla korijenjem biljaka može biti oštećena ili ubijeni iz gorućeg učincima gnojiva soli . Slow - release ili " time - release " gnojiva polako prebroditi daleko tvari otpuštaju tijekom višestrukog višemjesečne vremenskog okvira . Tekuće gnojivo , tzv vodotopive gnojiva , odmah povećanje hranjive soli i razine u tlu . Tekuća gnojiva Leach kroz tlo brže , osobito u područjima s puno kiše ili s pjeskovitim tlima vrt .
Slow - Izdanje Granule

Za početnike vrtlar , ili osoba više zainteresirani za najnižu moguću održavanja u ružičnjaku , staviti sa sporim otpuštanjem gnojiva proizvode . Dobro izbalansiran , sve namjene vrt gnojiva formula obično je dovoljno , kao što su 10-10-10 . Međutim , označen porasla gnojiva dobro rade , kao i oni mogu imati udjele fosfora , kalija i mikronutrijenata za posebnu namjenu na ružama . Uvijek slijedite proizvoda naljepnicama upute za doziranje i vremena . Tipično , raspršenje sporo oslobađanje granula gnojiva oko ruže svaka četiri tjedna od sredine proljeća do kraja ljeta - kada su prisutni lišće - Dovoljno je u umjerenim dijelovima Sjedinjenih Država . Tijekom najtoplijeg doba ljeta , manje gnojiva koristi , ali se povećava za navodnjavanje , u skladu s American Rose Society .
Tekućim gnojivom

Tekuća gnojiva porasla često imajuisti hranjivu formulaciju kao vrste sporo otpuštanje . Ako želite ekstra velike ili obilan rast i cvatnju na ruža , tekućeg hranjenja osim usporiti - release oplodnja je vrijedno . Oslanjajući se isključivo na tekućim gnojidbu ruža je problematično , jer vodi topljivih gnojiva Leach brzo i stvoriti nejednake razine nutrijenata u profilu tla . Nakon što ostavlja se pojavljuju na ruže u proljeće , do kraja ljeta , tekuća gnojiva može se primijeniti na plodno , organsko- bogata porasla vrtnu zemlju u koracima dvotjednih . Slijedite oznaku upute za doziranje i nanesite otopinu na tlu , a ne lišća . Mokri porasla listovi su više osjetljiv na gljivične bolesti . Akotekuće gnojivo jetip koji se apsorbira u lišće , nanesite ga u ranim jutarnjim satima kako se lišće potpuno suh prije zalaska sunca .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-roses/1016024727.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.