Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj Roses >> Content

Koje su Karakteristike Floribunda Rose

? < P >latinska riječ " floribunda " znači " mnogo - procvat " , i to savršeno opisuje izvanredan obilježje ove skupine ruža . Floribunda ruže su popularni jer cvijet u svim godišnjim dobima , oni imaju atraktivan rast , i oni su lako rasti . Većina porasla vrtovi su floribunda ruže .
Cvijeće pregled < p > Floribunda ruže imaju cvjetove u obliku čaja kao ruža , ali svaki pojedinac cvijet je često nešto manji . Oni obično cvijet u klastere , tako da oni čine prekrasan prikaz u vrtu . Većina vrsta cvijeća teško u rano ljeto , a zatim proizvesti neke cvijeće tijekom cijele vegetacije , što ih čini iznimno korisna u vrtu . Oni imaju sve boje hibridnih čaj ruža , a mnogi floribundas su mirisne .
Rast navika pregled < p > U pravilu , floribunda ruže su male , uspravne , guste grmlje . Većina rastu između 18 centimetara i 3 1/2 metra , uz približno iste širine . U grmlje imaju sjajne , zeleno lišće i atraktivno čak i kada nije u cvatu . Nekoliko penjanje sorte su također dostupni . Mali sorte često uzgaja u loncima . Veće sorte se uzgajaju u krevetima , kao ivica biljke , i kao zaštita .
Uvjetima uzgoja
< p > Floribundas pravilu vole dobru sunce i dobro drenirano vrt tlo . Nekoliko sorte će cvjetati u djelomičnu sjenu . Neke sorte mogu tolerirati loše tlo ili relativno suhe uvjete . Većina tih ruža trebaju neke zimsku zaštitu u hladnim klimama i korist od godišnjeg rezidbe i redovite deadheading . Kao grupa , floribunda ruže su relativno otporne na bolesti i štetnike koji čine hibridni čaj ruže teško rasti .
Povijest
< p >floribunda porasla je razvijen kao križ između hibridnog čaja ruže i polyanthas ruže . Uzgajivači su pokušavali dobiti grm koji će imati elegantne cvijeće hibridnog čaja i ponavljanja procvat polyanthas . Prvi po imenu sorte , GrussAachen , razvijen je u 1909 i još uvijek je dostupan na tržištu danas. Pojam " floribunda " je razvijen 1930. godine i primjenjuje se na cijeli razred ruža . Danas , Iceberg jenajpopularniji floribunda porasla , i to je dostupan kao grm , a kaopenjanje ruže .

od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-roses/1016132838.html
autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.