Kako rasti Savršene Jagode

Jagode sunajpopularnije male voće uzgaja u kući vrtu , u skladu s Purdue University zadruge savjetodavne službe . To jevišegodišnja biljka koja je Hardy u USDA zonama 5. do 11. Biljke cvatu u rano proljeće s malim bijelim cvjetovima i proizvoditi voće od početka do kraja ljeta . Oni vole najmanje šest sati punom suncudnevno i vlažna , dobro dreniranim tlima . Jagode su lako rasti i imaju visok prinos . Pregled, što vam je potrebno
testni tla komplet pregled hidratiziranog vapna
Sumpor
lopaticom
Upute
1

Testirajte pH tla za vaše jagoda kreveta najmanje četiri do šest mjeseci prije nego što se biljka svoje sadnice . To će vam dati dovoljno vremena da se promijeni pH . Uzeti uzorak tla od 6 inča dolje u krevet jagoda . Ispunite priloženi epruvetučetvrtina putu punog sa zemljom . Dodajte 5-6 kapi testiranje rješenja u epruvetu i tresti ga miješati . Dopustiteepruveta se smiriti i umočiti testiranje traku prema dolje u otopinu . Usporedite boju test trake rezultatima na testiranje kit .
2

Prilagodite pH tla na 5,5 do 6,5 . Prema Garden Helper , dodajte 4 oz . od hidratiziranog vapna po kvadratnom dvorištu na pjeskovitim tlima i 25 oz . od hidratiziranog vapna po kvadratnom dvorištu za treset tla za povećanje pH po jedan bod . Dodajte 1,2 oz . sumpora po kvadratnom dvorištu sniziti pjeskovitim tlima po jedan bod . Dodajte 3,6 oz . sumpora da snize pH prema jednom trenutku za sve ostale tla . Pričekajte najmanje šest tjedana prije nego što ponovo sumpor ili vapna .
3

Dig rupicu istu dubinu kao vrtić lonac . Okrenite svoje biljke naopako i nježno tegljača na bazi biljke kako bi ga uklonili iz svog izvornog spremnika . Stavite biljku u rupu i pokriti korijenje s rodne grude .
4

Dodaj £ 5 . od 10-10-10 gnojivo za svakih 100 metara od jagoda kreveta . Ponovo krajem kolovoza svake godine promovirati najbolje prinos .
5

Nanesite 3 do 4 - inčni sloj malča na bazi biljke kako bi se držati vlage u tlu i zadržati korov iz pretjecanja svoj ​​vrt kreveta .
6

voda svoje jagode sa 3-4 centimetara vode svaki tjedan tijekom vegetacije . Nema potrebe da vode svoje jagode kad idu uspavan u zimi .

Kako Plant jagode u Floridi

Florida topla klima i duge vegetacije čine ga idealnim za potrebe biljaka jagoda , u skladu s University of Florida Extension . U Floridi , sadnju sezone za jagode počinje krajem rujna . Bobice će početi cvjetati i donositi plodove krajem studenog. M

Více >