Zašto su neki Suncokreti Tamno u Centru

? Suncokreti ( Helianthus annuus ) su cijenjene zbog svojih sjajnih cvjetova i jestivih sjemenki . Porijeklom iz Sjeverne Amerike , ove biljke rastu u cijelom SAD-u Suncokreti su nazvani po svojim sjajnim žutim laticama i suncem ljubavi navikama . Mnogi suncokreti imaju žute latice sa žutim središtima , ali neki imaju tamne centre . Tamne centri obično su zbog raznolikosti ili u sjeme zrelost . Značajke

Suncokreti rastu prema suncu. Oni su heliotropic , što znači da su njihove glave okrenuti prema suncu dokstabljike postala toliko krut dacvijet više nije dovoljno fleksibilan da prati sunčevu putanju preko neba . Oni brzo rastu iz sjemena i , ovisno o sorti , raste ispod 1 pješice do 10 ili više metara visok u sezoni . Suncokretovo glave u rasponu od 3 inča na više od 1 nogom u promjeru . Glave su sastavljeni od sitnih cvjetova u sredini . Ove centar - disc Cvjetovi su obično žute ili smeđe boje .
Koristi

Suncokreti formira atraktivne vrt granice . Oni privući ptice i oprašivači na vrt , prešutno poticanje ptice jesti bugove dok je u blizini i pčele oprašuju biljke u blizini . Suncokretovo sjeme,važna hrana usjeva , privući ptice i divlje životinje kao što su zrele i pada na tlo . Ljetni - cvjeta cvijeće su popularne kao rezano cvijeće . Neke vrste imaju latice crvenkasto tamnosmeđe centrima , pružajući neobičnu boju suncokreta u wildflower aranžmanima . Patuljak suncokreti , mnogi s dvije boje cvijeća i tamnim centara , raste u kontejner vrtovima .
Dospijeće Screenshot
tamne sjemenke suncokreta pružiti hranjiv obrok .

Većina suncokreti , čak i one sa žutim FLORET centara , s vremenom potamniti u centru . Kao suncokreti zrele , maleni disk cvijeće otpasti i otkriti sjeme za oblikovanje u središnjoj diska . Sjemenke su svijetlo ili zelene boje , a zatim zrele u tan i tamno smeđe hard - oljuštene sjemenke . Ove sjemenke proširiti i ispunite centar kao tamnu glavu ispupčen suncokreta , dok su žute latice vanjski- ray zgrčiti daleko . Tamno sjeme prepuna glava na kraju nadvija nad od težine .
Harvest

Kadstražnjem dijelu glave suncokreta potamni iglava sjeme nadvija nad prema tlu , ptica i drugih životinja stado suncokreta . Sjemenke početi popustiti i pasti na zemlju kao što ray cvijeće zgrčiti . Ptice željno potegnuti u tvornici , često visi naopako na glavu sjeme izvaditi zrelih ljusku sjemenke . Zaštitite sjeme koje pokriva cijelu glavu cvijet sa gazom , a jastučnicu ili drugog materijala koji prikuplja sjemenke kao što su pad i čuva ptice off diska . Kadje glava suha , odsijeci je biljka i trljati off zrelih sjemenki , ili staviti glavu u zaštićenom području sve dok se sjeme lako pasti s sušenog cvijeta .

Kako Sameljite sjemenke suncokreta za Omega 3

Dodaj crtica zdravih masnoća u prehrani s prirodnim omega masnih kiselina koje se nalaze u sjemenkama . Suncokretovo sjeme sadrži 11,75 grama omega 6 i 0,02 grama omega-3 po 1/4 šalice posluživanja , prema Svjetskoj Najzdravije namirnice web stranice

Více >