Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj Suncokreti >> Content

Različite vrste Suncokreti

Suncokreti su sjevernoameričkih Indijanaca koje se uzgaja u cijelom svijetu za svoje sjemenke, ulje i spektakularnim cvjeta . Šareni latice su zapravo ray cvijeće ; pravi Cvjetovi su maleni cvjeta tijesno grupirani u Suncokret je otvoreno , kružnim lice , disk cvijeća . Ti cvijeća može se oprašuju i proizvesti sjeme . Suncokreti su lako i zabavno rasti u vrtu . Biljka pravokutnik njih napraviti kuću suncokreta . Biljka manje kultivara u loncima oživjeti sunčano vrt . Veličina

klišej suncokreta jeslika cvijeta na gustom zelenom stabljici , viša od glave sa širokim , otvorenim lice živim žutim laticama i kratko podšišana smeđa centra diska . U stvarnosti , suncokret dolaze u svim veličinama , od biljaka koje rastu samo 1-2 metara visok (patuljak Sundance Kid proizvodi puno cvijeća ) , do srednje visine cvjeta na 3-4 metara ( Ikarus raste vrlo ujednačene cvijet ) , do visokih cvijeća na 5 metara ili više ( Lyng je California Greystripe ima paperjaste latice na oko 7 metara ) . Neboder sorte kao što su Kiklop , nazivaju divova . Neki mogu rasti kao visok kao 15 metara visok s cvjeta preko stopala širok .

Boja

Suncokreti nisu sve žute sa smeđim lica . U stvari , neke novije sorte nisu žute uopće . Moulin Rouge jemid - size visok postrojenja , između 4 i 6 metara , koja proizvodi živopisne crvene latice oko crnog diska . Sunbeam je samo 3 metra , alilimun - zeleni centar je ogroman, okružen rubu kratke , svijetle žute latice . Joker , na 6 metara visok , ima li nestati iz duboke smeđe- crvena centra kroz latice do žute savjete i Velvet Queen , na 5-6 metra , jejasna , jarke crvene sa zaobljenom smeđe centru . Blijede suncokreti u rasponu od limuna - žuta s tamnim središtima, kao što su 4 metra visok Valentine , na visokom bijelom suncokreta pod nazivom kokosovo Ice , uz gotovo crne centra i latica koji se razvijaju od vanilije na ledenjaku - bijeli .
< Br >
Sjemenke

Neki idu za izgled i drugi za grickalice . Većina suncokreti su plodan proizvođači sjemena i sjemenke su privlačni ljudi, kao i gladnim zimskim ptica i žestoke ljubimac papiga . Sjeme se može jesti sirovo ili tost, ilicijela glava sjeme može se postaviti u snježnom dvorištu za ptice na pasu . Žetva sjemena kadzeleni disk iza cvijet počne žuta . Sjeme će sazrijevati nakon toga , čak i ako odsiječe glavu biljaka . Jednostavan način da se sjemenke kući žetve je ostaviti cvijeće na peteljkama . Nakon latice otpasti , pokriti sjeme disk sa smeđom papirnatom vrećicom kako bi ptice iz proždire svoj ​​urod . Kada sevrati na disk okreće smeđa , sjeme će trljati ili otpasti lako . Div siva pruga i Mamut Ruski su dvije divovske suncokrete koji daju puno sjemenki .
Ulje

pune crne sjemenke suncokreta proizvesti ulje koje je boce i prodati za kuhanje i salate . Suncokretovo ulje jelagan, gotovo flavorless ulje koje je 68 posto linolne kiseline ,dobar izvor nezasićenih masti . Sjemenke sadrže 40 posto ulja , pa jevisoki prinos usjeva biljke . No, ostale svjetla ulja koje su nusproizvodi prerade hrane , kao što su kukuruz i sojinom ulju , su jeftinije za proizvodnju i lakše naći na tržištu . Ako vaša biljka proizvodi male crne sjemenke , to jeuljana suncokret . Sjeme može biti dovedena do male ptica . Ako su sjemenke su velike i prugasta smeđe i bijele , možete boriti ostatak krilatih sjeme jedu za njih . Prugastoj sjemenke suncokreta izvrsni zalogaje za velike papige i ljudi .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-sunflowers/1016025040.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.