Kako raste suncokret sjemenje

Suncokretovo sjeme dolaze iz središta suncokreta . Ova biljka je popularan po svojim atraktivnim velikim žutim cvjetovima i sjemenki koje su ljudi , ptice i druge životinje uživaju jesti . Suncokreti rastu u različitim okruženjima i zahtijevaju relativno malo brine . Kao što im ime govori , suncokret rastu najbolje s puno sunca i oni rastu najbolje u proljeće ili ljeto u većini područja . Pregled, što vam je potrebno
sjemenki suncokreta pregled tla hranjiva testiranje kit pregled Vrt prostor
Tiller
dušik bogata gnojiva pregled Lopata
vode
Upute Screenshot 1

Odaberite vrijeme sadnju na temelju geografskog položaja suncokreta vrta . Iako suncokreti su tolerantni prema raznim podnebljima i temperaturama , Purdue University preporučuje ih sadnju između 1. svibnja i 20. u sjevernom SAD-u i Kanadi , a tijekom sredine ožujka do travnja u južnih država kako bi se postigla najbolja rast . Nemojte saditi suncokrete prerano , jer jemraz može ih oštetiti .
2

Odaberite područje koje dobiva puno sunca i pripremiti tlo s hranjivim tvarima za sadnju . Purdue University objašnjava da suncokret može rasti u mnogim vrstama tla ( čak pijeska i gline ) i ne treba toliko hranjive kao i većina usjeva . Međutim , oni će rasti bolje i proizvoditi više sjemena , akotlo ima neke hranjive tvari . Koristite at-home testiranje kit ili imajulokalni vrtić ili sveučilište testirati razinu hranjivih tvari u tlu -a . Prema Sveučilištu u Missouriju , hranjivih tvari suncokret najviše treba rasti dušik . Akotlo sadrži niske razine dušika , sve dok u nekom high - dušika gnojiva s omjerom dušika od 10-10-10 ili veći . Pregled

Preskočite ovaj korak kada raste suncokreta za bukete , a ne sjemenki . Nacionalna Vrtlarstvo Association preporučuje preskakanje gnojivo kada raste suncokreta za bukete , jer gnojiva čini cvijeće prevelika da bi se lako uklapaju u buketu.
3

Uvjerite setlo je vlažno prije sadnje sjemena , Purdue University preporučuje sadnja sjemena suncokreta u vlažnom tlu .
4

Sjeme suncokreta Biljni 1-3 1/2 cm ispod tla . Posaditi na dubini pliće u gustim gline ili mulja tlima i na dublje dubine u ilovače ili pjeskovitim tlima . Space redovi sjemenki 2-3 metara apart .
5

Voda suncokreti redovito s oko 1 centimetar vode tjedno . Biljke može zahtijevati više vode pogotovo toplim područjima . Držite tla vlažna ali ne pretjerano zasićene i voda u podnožju biljke , a ne prskanjem lišće i cvijeće s vodom .
6

korovasuncokret vrt redovito. Prema Sveučilištu Purdue , korov kradu hranjive tvari i vode iz tla , smanjenju rasta suncokreta .

Prednosti suncokretovo ulje na kosu

Suncokretovo ulje jesastojak u mnogim proizvodima za njegu kose , i to s dobrim razlogom . Ulje je prepun hranjivih tvari koje ostavljaju kosu mekom, sjajnom i sjajan . Sve-prirodni , jednostavan za korištenje proizvoda , suncokretovo ulje ne bi treb

Více >