Divlje Honeysuckle Grmovi

Honeysuckles su povijene lozice ili grmova u obitelji Caprifoliaceae . Oni su porijeklom iz sjeverne hemisfere , uključujući i Europi , Aziji i Sjevernoj Americi . Mnoge vrste su uvezeni u Sjedinjenim Američkim Državama , i naturalizirane ili postati invazivna . Oni , i izvorni sjevernoameričke Honeysuckle grmovi , može se naći udivljini u cijelom SAD- Chaparral kozje krvi

Ovaj grm ili vinove loze , koji se nazivaju Lonicera interrupta , je porijeklom iz Kalifornije , a prije svega živi u Chaparral , prigorske šume i žute borove šume . To stvara žute cvjetove i može živjeti na visinama do 6000 metara . Chaparral kozja krv privlači ptice, pčele i drugih životinja , te jeizvrsno hortikulturno postrojenje za kosu područja .
Hairy kozja krv

materinji Sjeverne Amerike kozja krv pronađena divlja u sjeveroistočnom Amerika , a također je pozvao Lonicera hirsuta . Ima dlakave listove i žute do narančaste cvijeća i preferira vlažan otvorenu ili natkrivenu tlo . Ovaj twinning biljka može narasti do biti i do 10 metara visok .
Coral kozja krv

To udaranje biljka je također pozvao truba vino i Lonicera sempervirens . To je ružičaste do crvene truba u obliku cvijeća i njegov nektar je teško za pčele doći . Coral kozja krv jeNorth American materinji , a teži privući hummingbirds kao oprašivača . Tolerira sušu dobro .
Amur kozja krv

invazivna kozja krv je također poznat kao Lonicera maackii , a uvedena je na središnjem SAD- u kasnim 1950-ih , u skladu sa Ohio Odjel za prirodne resurse . Nije pronađen je mnogo istočnom dijelu zemlje . To je izvorno porijeklom iz sjeveroistočne Azije , i proizvodi bijele ili žute cvjetove . Ovaj kozja krv može narasti i do 15 metara visok i ima tendenciju da napadnu otvorene šume .
Tatarski kozja krv

Ovaj egzotični grm kozja krv , koji se nazivaju Lonicera tartarica , izvorno porijeklom Azija i zapadna Europa , a uvedena je 1750 . To je naturalizirani duž istočne obale i koliko zapada kao Iowi . To stvara 3 - do 10 - noga grma , i ružičaste do crvenim cvjetovima . Tatarski kozja krv jesnažan uzgajivač , a kada njegove sjemenke su siri ptica i malih sisavaca , odmah napadne šume i otvorenih mjesta .
Japanski kozja krv

Japanski kozja krv , ili Lonicera japonica , jeloza koja se penje stabala , na kraju ih ubijaju . Nastao je u Japanu, a glavni je štetnik u najmanje 38 država . Ona proizvodi bijele , ružičaste ili žute cvjetove s jakim mirisom i ima polu - zimzelena lišće . Voće je crna po dospijeću i lako razlikovati od crvenog voća iz grma honeysuckles .

Kako bi povećali Timijan raste uvjeti

Majčina dušica jepopularan ljubimac u biljnih vrtovima zbog okusa i svestranosti . To je lako rasti timijan , ali da bi to uspješno , morat ćete napraviti nekoliko jednostavnih stvari . Maksimiziranje uvjeta uzgoja je jednostavno i lako za napraviti

Více >