Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj rajčice >> Content

Mogu li Bury lišća Kad sam biljka moj rajčice

? To je ne čudi da su rajčicenajčešće hrana uzgaja u kućnim vrtovima , jer domaće rajčice su daleko više nego ukusno kupljenih one. Rajčice su također lako rasti , sve dok oni imaju obilje sunca, vode i hranjivih tvari iz tla . Zbog rajčice su toliko često uzgaja , vrtlari obično dijele savjete raste među sobom . Jedna od njih je da lišće trebao biti pokopan prilikom sadnje sadnice rajčice . Značaj

Nije potrebno da pokopa lišće na biljku rajčice ; rajčice će rasti i donositi plodove li sve lišće nadzemno ili ne . Međutim , kada su listovi rajčice pokopana ,korijen biljke će poslati dodatne korijene . Rajčice su teški za stočnu hranu , što znači da treba više hranjivih tvari i vode od mnogih drugih biljaka , tako da one dodatne pomoći kako bi korijenbiljke jači , otporniji ibolje proizvođač voća .
Činjenice

Kada rajčice se uzgajaju iz sjemena , sadnice treba transplantirati u 4 - inch posudama nakon razvijaju drugi set lišća . U vrijeme ovog rasadničarstva , pokopatproizlazimalo dublje nego što su bili prije ; nemojte zakopati sve lišće još. Nakon što su sadnice otvrdnu off - ili udomaćile u vremenu koje će doživjeti u vrtu - ili nakon što su sadnice kupljene od vrtić , oni mogu biti posađene izravno u vrtu

U ovom trenutku , pokopati . baremprvi set lišća . Neki izvori , uključujući i časopis California zemlje, preporučujemo zakopavanjabiljka skroz do vrha lisne setu . Ukolikosadnica ima dugu stabljiku , kopati rov i položiti biljne postrance u njega . Pažljivo saviti gornji dio biljke prema gore , i sahrani ostalo.

Razmatranja

zakopavaju Rajčica je lišće nijesrebrni metak za uspjeh , no . Rajčica je potrebna kvaliteta tla i puno vlage , kao i punu sunce. Prije sadnje , kupiti kit ispitivanja tla iz vrta centru i slijediti njegove upute kako bi se utvrdilo je li tlo je u dobrom stanju . Ako nije , izmijeni tlo , ili posaditi rajčice u vrlo velikim posudama s kvalitetnom potting tla . Sveučilište u Missouri Extension web preporuča dodajući 8-32-16 ili 6-24-24 gnojivo u tlo prije sadnje .
Prevencija

Čak i uz izvrsnu tla , rajčica je potrebno duboko, redovito zalijevanje i mjesečni hranjenja gnojiva da ostanu zdravi i produktivni . Oni bi također trebali biti uložio u vrijeme sadnje , a ne smije biti posađeno preblizu . Sadnja rajčice 2 do 3 metra , osim omogućuje dobru cirkulaciju zraka koji pomaže spriječiti mnoge bolesti koje oslabljuju biljaka rajčice .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-tomatoes/1016025376.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.