Moje Rajčice su uzimajući sentimentalan na lozi

rajcice napredovati u kućnim vrtovima i rasti u cijeloj zemlji tijekom ljetne sezone . Te gladne, žedne biljke zahtijevaju adekvatnu tlo , prehrana, vode i podršku za proizvodnju voća , ali oni proizvode nekoliko žetve u određenoj sezoni . Meke , sentimentalan rajčice pokazuju nekoliko moguće --- i popravljiv --- probleme . Sezona

Rajčice rasti samo od proljeća do jeseni , a ne na prvi mraz . Voće zaustavlja zrenja na temperaturi ispod 60 stupnjeva celzijusa , a ide na truljenje umjesto. Pokupiti sve rajčice prije prvog pada mraza i odvesti ih kući sazrijevati u kuhinji . Ostavitestabljike na zelene rajčice za bolju unutarnju sazrijevanja .
Site i podrška

Rajčica je potrebno sunce , cirkulacija zraka , odvodnja i podršku za dozrijevanja . Voće bez tih uvjeta ne i trune umjesto zrenja . Držite rajčice u mjestima s punom suncu , brzu odvodnju i adekvatan protok zraka , i koristiti udjele vezati lozu . Rajčice trunu kad sjede na terenu .
Tla za odvodnju

Tomatoes potrebna dobra drenaža u oba mjesta i tla , a iskustvo korijen i plod trunuti u stajaće vode . Biljka rajčice u brzim crpe stranicama , te izmjene i dopune tlo organskom komposta na sadnju . Duboki izmjenama potaknuti bolju drenažu i prozračivanje za zdraviji rast . Zdraviji rast stvara bolje , otpornim rajčice .

Harvest

Rajčice rasti veće i slađe s vremena na trsu , ali oni i dalje zahtijevaju pravovremene žetve . Plod trune na biljku kad lijevo predugo . Žetva paradajz kad dosegnu zrelu boju i veličinu , a kada sazriju . Pritisnite palcem nježno u plodu ; lagano udubljenje pokazuje zrelost i vrijeme žetve . Ne ostavljajte rajčice na trsu posljednjih njihovog sazrijevanja , jer to dovodi do truljenja .

Problemi

Rajčica može ugovoriti bolesti rođen u tlu koje uzrokuju truljenje i omekšavanje na vinove loze . Antraknoza , crna plijesan , rak , oblačno spot, uočena volja , blossom end rot i početkom palež svi napadaju zrelih rajčica i oštetiti plod . Priuštite rajčice fungicidima , dosljedan zalijevanje ili dodataka , ovisno o bolesti , i orezati off sve bolesne voće ili lišće .

Vorherige Seite

Kako orezati slatka djevojčica Cherry rajčice Proizlazi

slatka djevojčica biljke trešnja rajčice nazivaju neodređene biljke , jer njihov rast je ograničen samo na duljinu sezone . Oni će i dalje proizvoditi voće dokle god su ostati živ . Obrezivanje je bitno za održavanje ove biljke zdravo i produktivno o

Více >