Prirodni načina za ubojstvo paradajza Worms

larve na ptice moljac , hornworms rajčica pojaviti kao svijetlo zelene gusjenice s bijelim obliku slova V oznaka na leđima ; icrni rog na stražnju kraja . Gusjenice žvakati lišće , a ponekad i voće u povrtnjacima . Biljke se mogu brzo defoliated prije vrtlari ni primijetiti , izvještavakooperativne Colorado State University . Rajčica biljke privlače crva većinu , ali oni također mogu hraniti i drugim postrojenjima u velebilje obitelji , kao što su paprike, patlidžan i krumpir . Hand -branje ,najjednostavniji Tehnika

Vrtlarstvo stručnjaci se slažu da je branje crva off rukom te ih bacaju u kantu vode jenajlakši i najzeleniji način zbrinjavanja . Glavni nedostatak može biti poteškoća u njima uočavanje , kao i njihove boje ličiti na one od biljaka " . Colorado State University sugerira zakazivanja sitan posao blizu zoru ili sumrak , kao crvi obično aktivno žvakaća na najmutnije doba dana . Oni bi trebali stajati - out iz pozadine i onda biti lakše locirati . Nemojte ubiti bilo sa sitnim bijelim čahurama na leđima , upozoravaGaston ( NC ) novine , kao što su vrebali po jedan maleni osa . Crvi ionako će umrijeti , a na njihovoj smrti više parazita će se proizvoditi ubiti druge hornworms .
Pomoć od Predatora

mali braconid osa može se kupiti , kao možete ladybugs i zelene lacewings . Dvije potonje spomenuo , ubiti će hornworms u stadiju jaja i ranom stadiju ličinke , u skladu sa Sveučilišta u Minnesoti . Još jedan prirodni neprijatelj hornworms rajčice ,zajedničko osa je sposoban za konzumiranje veliku populaciju vrt štetnika . Neki vrtlari graditi male osa kuća na stablima ili na stupove u blizini vegetacije privući kolonije ose , izvještavaGaston novine . Zaštita ove korisne kukce je još jedan razlog da ne koriste kemikalije iskorijeniti hornworms .

Bakterijske Sprejevi i home lijekova

Umjesto liječenju biljaka rajčice s komercijalnim insekticidi , sprej svoj ​​vrt s Bacillus thuringiensis ( Dipel ili Thuricide ) . To oslobađa bakteriju koja , kad pojede crva , da će ih ubiti u roku od nekoliko dana , navodi se u članku u Daily štene . Ako ne želite kupiti ovaj proizvod , prskanje biljaka s biljnim uljem ili tekući sapun trebao bi biljke nepoželjan na hornworms . Feferon umak također mogu biti dodan .
Sprečavanje hornworms

Najbolji anti - hornworm mjere mogu poduzeti prije sadnje . Kad je tlo roto - obrađuje nakon berbe , do 90 posto larvi crv - prokopanom u tlu čeka da se pojaviiduće godine - će biti ubijen , tvrdiSveučilišta u Minnesoti . Companion sadnju mogu pružiti zaštitu od hornworms , kao i ostali vrtni štetnika . Tradicionalno , neveni ili kopar su zasađene rajčice za tu svrhu .

Leaf Discolorization na rajčice

Bilo da ste tek počeli povrtnjak koji uključuje rajčice , ili su u porastu te sočne , crvene plodove godinama , da ćete želite znati sve savjete i trikove za čuvanje vaše biljke u potrazi njihov najbolji . Jedan od znakova da je vaš rajčice rastu kao

Více >