Kako testirati Field Gustoća

Terensko ispitivanje Gustoća se koristi u polju izgradnje na tlu . Gustoća tla se ispituje kako bi se osiguralo dazemlja ima dovoljno gustoću za zbijanje i podršci zgrade ili ceste koja se gradi . Ispitivanje gustoće polje uspoređuje rezultate gustoće uzeti u tlu na gustoću laboratorij zbijanja . Usporedba određuje posto zbijanje u ispitivanom tlu . Pregled, što vam je potrebno
nuklearnu kolosijek
šipku svrdla

Upute Screenshot 1

Pripremite ravnu površinu tla na poligonu . Dno nuklearne kolosijek uređaj bi trebao stupiti u kontakt s površinom . Uklonite sve labave tlo ili drugi materijal iz poligonu prije testiranja .
2

Izbušite rupe dva centimetara dublji od maksimalne dubine ispitivanja tla , pomoću bušilica štap .

3

Stavite nuklearni mjerač na pripremljenu ravnu površinu tla i umetnite sondu u rupu . Uvjerite semjerač pravilno i sigurno sjedi na površinu , s probe u kontaktu sa strane detektora probe rupa .
4

Pokrenite testove tri puta . Ponovno sjedište mjerač između svakog ispitivanja . Zabilježite gustoće i vlage razinu svakog ispitivanja ciklusa . Mjerač će čitati razinu standardne gustoće , polje suhe gustoće , polje mokro gustoće i vlage .
5

Usporedite rezultate svog gustoće na terenu na svom poznatom gustoće laboratorijske kontrole . Većina država ima krivulju kontrole zbijanja za zastupanje karakteristike tla za to područje . State Department prijevoza objavljivati ​​članke u vezi kontrole zbijanja krivulje . Na primjer ,New York State Department of Transprotation Geotehnika odjela ima izvrsnu krivulju kontrole zbijanja .

Kako rasti rajčice u zatvorenom prostoru u Hanging bilja Holder

Svježe vrt rajčice su mislili kao ljetna poslastica , jer oni zahtijevaju dane pune sunca i toplog vremena za rast . Premještanje biljaka u zatvorenom prostoru tijekom zimskih mjeseci vam daje priliku da uživaju homegrown rajčice , čak i tijekom hlad

Více >