Moj naopako rajčice sadilica ima crne Lišće

nasade naopako rajčice poput naopaki plantaže imaju mnoge prednosti , ali različita nedostatak. Oni zahtijevaju puno vode i odlične odvodnje . Budući da je tlo unutar plantaže je podvrgnut više topline od Sunca , što isušuje lako , osim ako sevoda ne uspije izbaciti iz lonca i lokve na dnu oko stabljike biljke . Zatim problemi mogu početi da se često otkrivaju prvi na lišću .
Zalijevanje pregled

Voda na listovima može uzrokovati gljivičnih bolesti koje izgledaju kao crne mrlje . Svaki put kada je kišapuno ili mokro biljka , dok navodnjavanje , vlažni mrlje može privući gljivičnih oboljenja . Ako vaš naopako rajčice unutar ili na zatvorenoj terasi , a povjetarac i sunce ne može isušiti biljku dovoljno . Ako drenaža na dnu spremnika nije dovoljno, može udružiti u vodu i kad se zagrije sunce grije posudu , stvara idealno rješenje za različite vrste truljenja korijena , bakterijskih i gljivičnih bolesti . Kako bi spriječili takve probleme , pobrinite se kontejner odvodi dobro . Voda barem svaki drugi dan i izbjegli prskanjem vode na listovima .


Gnojiva

zasađene rajčice su jednostavno previše oplođena . Gnojiva soli može akumulirati u lonac s vremenom , pogotovo ako oploditi često s tekućim gnojivima rajčice . Pretjerano gnojiva u kontejner tlu može izgorjeti lišće biljke rajčice , pogotovo ako su listovi vlažnije od tla , kao u vlažnom , kišnom ili maglovitom vremenu .
Razmak

rajčice biljke trebaju prostora za rast , čak i one naopako . Spremnici trebaju biti obješen 2-3 metara pored ili više kako bi se omogućilo dovoljno prostora za sunčeve svjetlosti postizanja lišće i za povjetarac proći između biljaka . To pomaže zadržati suho lišće i poboljšava oprašivanje . Ako su biljke preblizu ili dodiruju , to može potaknuti osnivanje bolesti među vašim biljkama , uključujući i tipova koji pocrniti lišće .


Rane snijeti

Alternaria list točkastih uzroke smeđe do crne ciljanim obliku spotova na starijim listovima biljaka rajčice . Alternaria , koji se nazivaju rano palež , na kraju ispada lišće žute s velikim crnim točkama . Listovi spadati i izlagati voće za sunscald . Najbolji način za kontrolu za snijeti je ukloniti bilo bolesno biljnog materijala na postrojenju ili u blizini. Povećati razmak između biljaka poboljšati cirkulaciju zraka i prašinu s sumpora prašine , ako su listovi bili jako zaražene kako bi se spriječilo opetovane infekcije .
Hoćeš i kruna Rot pregled

Fusarium hoćeš i Fusarium kruna truleži početak kao što je žutilo na starije lišće . U krune truleži , lišće smeđa , crna i onda hoćeš i otpasti . U hoćeš , lišće žuti najprije , klonuti , crniti i otpasti . Fusarium oxysporum ,česta gljiva rajčica , uzrokuje i stanje . Ona živi u elektrane krvožilnog sustava i raste , gdjetlo je topao i vlažan . Učinci i iznad i ispod - zalijevanje može izgledati Fusarium , ali provjerite potamnjelih korijenima . Bezbojni korijeni ukazuju truljenje korijena . Vi svibanj također naći rak na dnu stabljike . Možda ćete morati djelomično nijansu svoje biljke kao lonci su vjerojatno previše vruće i stvara idealno okruženje za Fusarium .
Odabiru sorti

Vrtići naljepnica rajčice sjeme i presadnice sa kodom kao & quot; VFN , & quot ; & quot; VFNA , & quot ; ili & quot ; VFNT & quot ;. Šifre pokazuju ono hibridi rajčica su otporne na . V zalaže za verticioznom hoćeš , F za Fusarium hoćeš , N za čvora južnog korijena nematode , A za rano snijeti i T za duhan /rajčice virusa mozaika . Ako imate problema s pocrnjelim lišća , pokupiti razne koji uključuje " F " u kodu kao Fusarium je otporan na fungicide .

Kako se mijenja i dopunjuje tla da rastu Div Rajčica

U mnogim ruralnim područjima ,mjerilo uspjeha vrtlara leži u njegovoj sposobnosti da rastu zdrava , robusna biljaka rajčice prepun sočan , zrelog voća - unatoč tome što je Majka Priroda baca svoj put . Ne samoproizvodnja rajčice predstavljaju svoje v

Více >