Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj rajčice >> Content

Domaći Organska Pesticidi za Tomatoes

< p > Ako planirate na uzgoj organske rajčice , važno je biti svjestan sigurnih i zdravih načina da se razbiju štetnika . Osim toga , razumijevanje teorije iza prevenciju bolesti i insekata u vašem vrtu je imperativ . Iskusni vrtlari tvrde kvariti i štetočine suprimarni pokazatelj pothranjeni biljaka ; najbolji način da se izbjegne oštećenja usjeva je da rastu biljke koje su prirodno otporne na insekte i bolesti . Pravilno upravljanje tlo i da se vaše biljke imajuodgovarajuću vlagu i hranjive tvari će ići daleko prema izbjegavanje problema .
Farmscaping pregled < p >tradicionalna metoda koja se koristi za break životni ciklus kukaca i ublažiti bolest je plodored i farmscaping , Farmscaping podrazumijeva postavljanje polja s poklopcem i cvjetnih kultura koje privlače korisne insekte koji su prirodni neprijatelji obrezati štetočine . Većina mahunarke , metvice i heljde su biljke koje pružaju potrebnu sklonište za korisne kukce . Slatki kukuruz privlači voće rajčice crve , pa sadnja traka kukuruz usjevi blizini može pomoći da ih namamiti dalje od rajčice i ublažiti štetu .


Insekticidne sapunom
< p > Insekticidni sapun dehidrira štetnika i jednostavan i učinkovit način za razbijanje lisne uši , pauk novčića , mealybugs i štitasti moljac ; to je također lako napraviti . Sve što trebate je jednu šalicu biljnog ulja i jedna žlica parfema bez sapuna ( kao što Bjelokosti Liquid ) ; dobro izmiješati ( tresući je najlakše ) . Dodajte jednu žlicu ove mješavine na svaku čašu vode koju koristite da ispunite sprej bocu . Budite sigurni da tresti bocu i prije korištenja zadržati sapun i ulje pravilno raspodijeljena .
Češnjak i papar sprej pregled < p > Još jedan učinkovit zastrašujući za vrt štetnika ječešnjak i papar sprej . Ovaj sprej treba izvršiti unaprijed miješanjem šest češnja češnjaka , jedna žlica sušene ljuta paprika , jedan mljeveno luk , jednu žličicu bez deterdženta sapun , a jedan galon tople vode . Pomiješajte u blenderu i neka sjesti za dva dana. Procijedite tekućinu kroz gazu u sprej bocu . Ovaj sprej je učinkovit protiv niz insekata , kao što su gusjenice , hornworms , fruitworms , lisne uši i buha kukaca .
Salt Spray pregled < p >izvrsno rješenje za oba crva i pauk novčića . Jednostavno dodajte dvije žlice soli na jedan galon vode . Ulijte u sprej bocu prema potrebi.
Spearmint - Hren Sprej pregled < p > Iako jemalo komplicirano napraviti , to sprej dobro radi na različitim zajedničkog vrt štetnika te je sigurno za većina biljaka . Dodajte 1/2 šalice vruće crvene paprike , 1/2 šalice hrena korijena i lišća i 1/2 šalice zelenog luka ( samo vrhovima ) . Top s tek toliko vode da pokrije , pomiješati dobro i procijediti rješenje . Dodajte dvije žlice tekućeg deterdženta u smjesu , s 1/2 galon vode . Kada je spreman za korištenje dodati 1/2 litre rješenje za dodatnu 1/2 galon vode i sipati u sprej bocu .

od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-tomatoes/1016133329.html
autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.