Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj rajčice >> Content

Može Krastavci & amp ; Rajčica se uzgaja zajedno

? < P > U malom kućnom vrtu , prostor je uvijek dragocjen . Vi svibanj pronaći sebe gurali zajedno biljke ili dopuštajući im da se druže sa svojim susjedima samo da ih sve uklopiti. Ponekad to može biti teško uravnotežiti potrebe i odgovaraju učinke dvije biljke na svaki drugi. Međutim , krastavci i rajčice rastu jako dobro zajedno . Screenshot kompatibilnost
< p > Krastavci se smatrati usklađenima s rajčicom . Dva su biljke kućnih biljaka, obostrano korisne međusobno . Popratni biljke međusobno pomažu na nekoliko načina , uključujući i čineći ga teže za štetočine da se prilagode obrana jednog postrojenja i pružanjem hranu i sklonište za korisne kukce . Oba rajčice i krastavci ne vole raste u blizini krumpira .
Needs
< p > rajčica i krastavaca dijele mnoge iste osnovne potrebe . Krastavci potrebno 50-70 dana do dospijeća , a rajčica je potrebno 55 do 105 dana , ovisno o sorti . Obje su topli - sezone usjeva koji zahtijevaju dobru drenažu i pH tla od 5,8 do 6,5 . Budući da oba zahtijevaju duboku zalijevanje i dosljedan opskrba vodom kako bi se voće pravilno razvijati, ima dvije dionice prostor u vrtu ima smisla .
Raspore pregled < p > Kada se sadi svoj rajčice i krastavaca zajedno , možete se odlučiti pustiti krastavac vina rastu uz tlo u prostoru između biljaka rajčice , ili vlak loze naisto podržava koristite za rajčice . Ovo druženje biljaka naziva raznolik sadnju , kojiAlabama zadruga Extension sustav sugerira kao strategiju da bi ga teže za kukaca štetnika pronaći i oštećenje specifične kulture . Jer bilo urod može razviti probleme plijesni u vlažnim uvjetima i prenapučenosti , omogućuju dovoljno prostora za cirkulaciju zraka između biljaka .
Bolesti
< p > Kada raste ta dva usjeva zajedno , morate uzeti u obzir potencijal za bolest . Dok virus mozaika krastavca utječe na oba rajčice i krastavaca ,bolest nije ograničena samo na te dvije kulture - to utječe na više od 40 obitelji biljaka . Phytophthora palež jeozbiljniji problem , kao što se može rušiti oba krastavaca i rajčica . Okrenite usjeve kako bi spriječio infekcije , ostavljajući rok od tri godine između ponoviti korištenja prostora za cucurbit i solanaceous usjeva . Kada združite rajčice i krastavaca u istom prostoru u istoj godini , koji učinkovito vam daje dvostruku upotrebu jednog osjetljivog područja prije nego što su se okretati u drugom usjeva .

od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-tomatoes/1016133377.html
autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.