Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj Tulipani >> Content

Kada trebate iščupati saksiji tulipani ?

Veseli saksiji tulipani ( Tulipa . Spp) donijeti svijetlu obećanje proljeća u zatvorenom prostoru . Redovita , čak i zalijevanje i ograničeno izlaganje izravnom suncu držati cvijeće bezobrazan za nekoliko tjedana . Postupno , pehar u obliku latica popustiti i nestati , opuštene kao unutar - out kišobrane . To je vrijeme odluke : odbaciti biljke ili spasiti žarulje vidjeti ako možete dobiti ih da cvatu u nadolazećim godinama . Hrana za žarulje

Ako želite isprobati presađivanje svoje tulipane , ne iskorijeniti lukovice dokbiljka završila svoj cijeli životni ciklus . Izreži off mrtve cvjetove kako bi se spriječilo biljka iz uloženog truda na tome da sjemenke . Možete trim down stabljiku , ali ostavite na miru lišće . Oploditi s nekim topiv u vodi cvijet hrane u omjeru 1 žlica po 1 litri vode , ili prema paket smjerovima , a zatim se zaustavi zalijevanje i nekatlo suho . Lišće će žuto ,znak da ugljikohidrate energiju je povučeni u žaruljama , pružajući im hranu koja omogućuje budući rast biti aktivirana fotosintezom .

Nužan proces nije lijepo . To je u redu da se presele u lonac na manje vidljivom mjestu . Kad lišće otpasti s blagim tegljača , izvadite ih i bacite . Možete ostaviti žarulje u loncu kao što je, ili prenijeti na tlo i termometra komad u papirnatoj vrećici . Da bi se spriječilo truljenje , ne koristite plastične vrećice .
Chill lukovice

perennial žarulje koje cvatu na otvorenom od ožujka do svibnja u US Department of Agriculture bilja srčanost zone 3 do 8 , tulipani zahtijevaju na osam do 12 tjedana hladnog zimskog sna odmoriti i napuniti . Premjestiti žarulje na tamnom, hladnom mjestu u negrijanu garažu , podrum ili sličnog područja gdje temperature se kreću između 35 i 50 stupnjeva celzijusa .

Ako živite u toploj klimi , lukovice se odmarati se u vašem hladnjaku . Povrća jasnije jeveliko mjesto . Samo budite sigurni da nema voće u hladnjaku . Voće ispušta plinove koji će spriječiti žarulje od cvatnje .
Biljka Lukovice

Krajem rujna , dohvatili žarulje . Bacite sve squishy ili fuzzy one . Tvrtka lukovice mogu se saditi 6 centimetara duboko u svom vrtu ili ponovno ubaciti u svježem cvijeće medij za mogući povratak nastup u proljeće .
Izračunato rizika

Ako uživate vrt izazovi , presađivanje vrijedi probati , ali to jerizik. Izgledi su protiv tulipana koji su dobiveno u ranom cvatu . Ovaj proces , zove prisiljavanje , koristi donijeti cvijeće na tržištu za Valentinovo ili kaone-to - sami izliječiti za zimskih blahs . Umjetni uzgoj ciklusa usisava svu energiju iz lukovice . Oni mogu biti potrošen .

Šanse su bolje ako vaši tulipani cvjetali između Uskrsa i Majčin dan , u skladu s prirodnim shemu . Mnogi hibridne sorte su uzgajani za boju i veličinu na štetu dugovječnosti - čak lukovice posađene u pravo vrijeme na konvencionalan način samo može vratiti za jednu ili dvije godine . Takozvani " vrsta " tulipani , one sorte najbliži izvornim tulipana , najvjerojatnije će ponovno procvjetati .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-tulips/1016025438.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.