O Tulipani

Tulipani su jedan od najstarijih kultiviranih cvijeća , a tu su i mnoge vrste i boje tulipana . To omogućujevrtlar posaditi različite vrste koje cvatu u različito vrijeme , osiguravajući postoje tulipani dostupne za cijele vegetacije . Povijest

Nizozemska jezemlja koja se najviše povezuje s tulipanima , ali to nije mjesto gdje su dobili njihov početak . Oni nastao u središnjoj Aziji u doba Perzijskog Carstva . Oni su prvi put iskazani u Europi u 1554 , ali nije poznato točno kada i kako su dospjeli tamo. Prvi tiskani spominjanje tulipana u Europi datira iz 1592. Tulipani su bili toliko popularna i cijenjena da je između 1634 i 1637 su zapravo koristi kao sredstvo plaćanja .

Vrste

su više od 150 različitih vrsta tulipana . Tulipani su grupirani u 15 klasifikacije: do kada cvatu ivrsta cvijeta . Pojedinačni Rani tulipani su prvi u cvatu u proljeće i imaju jedan cvijet na stabljici . Bračni Rani tulipani imaju više od uobičajenog broja latica . Hibridni Darwin je jedan od najviših tulipana . Pojedinačni Kasni tulipani su samohrani cvijeće koje cvatu kasnije u sezoni . Triumph tulipani suhibridna križ ranih i kasnih pojedinačno . Lily - cvatu tulipani imaju tanke, šiljiti latice . Obrubljene tulipani dolaze u širokom rasponu boja , te su obrubljene rubove . Viridiflora tulipani imaju latice koje su dio zelene . Parrot tulipani imaju velike cvijeće s iskrivljenim latica . Bračni Kasni tulipani imaju jednu od najduljih cvjetanja puta . Kaufmanniana cvjeta najbolje u punom suncu. Fosteriana i Griegy su i tipovi s laticama zašiljenih . Divlje tulipani su jedan od najkraćih sorti .

Značajke

Tulipani su porijeklom iz južne Europe , Sjeverne Afrike i dijelovima Azije . Tulipani su narasli od žarulja i smatraju trajnice . Ovisno o sorti , tulipani može rasti 4-27 cm u visinu , a imaju dvije do dvanaest listova . Tulip Cvjetovi su u obliku šalice sa šest latica , a može imati jednog ili dvostruko cvjeta .

Geografija

Tulipani će procvjetati , ako su dobili duge hladne opruge s početkom ljeta . U toplijim podnebljima , oni su biljke , te će cvatu u proljeće . Ako nemate pravu klimu , tulipani se može koristiti kao kontejnerskog postrojenja i unijela ako je to potrebno .

Razmatranja

Tulipani treba saditi u kasno ljeto ili početkom jeseni . Uvjerite setlo dobro je iscrpljen . U toplijim podnebljima , tulipani treba biti posađeno dublje , što je dublje od 12 centimetara , kako bi se zaštitili osjetljive žarulje od jakog sunca ljeta . Lukovice tulipana može biti iskopana u lipnju nakon što su cvjetovi nestali i ponovno sadi u rujnu . To je ivrijeme da se podijele lukovice napraviti više biljaka . Voda ih čim počnu rasti istabljika će biti duže i cvijeće veći .

Nächste Seite

Značenje Blue Tulipani

Plavi tulipani nisuprirodni fenomen . Za stvaranje plave tulipane , bijeli tulipani može biti obojen postići pravu boju . Hibridni tulipana vrsta u nijansama ljubičaste i lila također može biti stvoren da bi plave cvjetove . Tulipan cvijeće . koje se

Více >