Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj povrća >> Content

Imate li rešetkama japanske krastavaca

? Ako uživate povrće u vrtu i kao krastavaca , japanska sorta ( Cucumis sativus ) mogao bitiukusna izbor za vas . Plodovi su duge i vitke , a imaju znatnu otpornost na bolesti i kukce . Oni su također lako probaviti , jer ovaj tip sadrži manje sjemenki od drugih sorti . Japanski krastavci rastu kao biljke u svim američko ministarstvo poljoprivrede biljnih srčanost zone . Trellising biljke nije potrebno , ali ovaj rastući način može pomoći proizvesti duge, ravne voće i promiče zdravlje biljke . Da rešetkama ili ne rešetkama

Kao i većina biljaka krastavac , japanska sorta raste kao loza koja povećava u dužini tijekom cijele sezone . Cvjetovi se pojavljuju u intervalima duž loze , razvija prve plodove oko 60 dana nakon sadnje . Ti plodovi su dosta dugo, oko 9 cm u dužinu , a tanji od mnogih drugih vrsta . Možete dopustitiJapanski krastavac biljka na stazi uz teren , ali kada je odrastao na taj način se plodovi mogu biti zaobljeni ili nepošten , savijanje kao susreću kamenje ili drugih prepreka . Obuka biljku na vertikalnoj podršku , kao što je rešetkama , omogućuje plodovi da visi slobodno kao oni rasti i osigurava da su ravno kad zrela .

Ostali Trellis Benefits
< p > Uzgoj japanski krastavci na rešetkama pruža nekoliko prednosti , kao i ravne voća . To vam svi dijelovi vinove loze jednak pristup sunčevoj svjetlosti , što povećava omjer list - to- voće i mogu pomoćibiljke proizvode svoj ​​najveći prinos . Krastavac biljke su osjetljivi na pepelnice , gljivične bolesti koja najbolje uspijeva u vlažnim uvjetima . Uzgoj biljke na rešetkama podiže loze off u vlažno tlo i poboljšava cirkulaciju zraka oko listova, što može pomoći obeshrabriti rast od ove bolesti . Također drži voće off u vlažno tlo , gdje su više skloni truli u vlažnim razdobljima .
Dodatni zahtjevi za njegu

japanski krastavce radije jakog sunca barem dio svakog dana , uvjeti koji također pomažu potisnuti gljivičnih infekcija koje mogu napasti biljke . Kao i većina krastavaca , ova sorta ima plitko korijenje i treba odgovarajuće vlage tijekom cijele sezone . Imajući tlo ravnomjerno vlažna promiče zdrav rast i također pomaže smanjiti gorak okus u plodovima , koji se može razviti kada je naglasiobiljka . Tijekom sušnih razdoblja , osigurati oko 1 centimetar vode svaki tjedan . Dodavanje 2 - inčni debeli sloj organskog malča poput slame oko biljke korijena pomaže očuvati vlažnost tla , a također imajući korove .
Kontrola za bolesti i štetnike
< p > Pravilno kulturne prakse , kao što ne postupa mokre biljke i dezinfekciju alata za vrt u alkohol ili 10 posto izbjeljivač rješenje , može spriječiti širenje bilo gljivičnih organizama od postrojenja do postrojenja . Nametnika kao što su lisne uši , grinje i krastavac kukaca može hraniti na lišće i oštećenja postrojenja , a kornjaši se također proširila na potencijalno ozbiljno bakterijsku problem zvan volja . Bilo biljke pergolom ili raste na tlu , pokriva ih sa zaštitnim , plutajući poklopac koji omogućuje prodiranje svjetla i vode , ali sprječava ulazak letećih insekata može spriječiti ozbiljne probleme s ovih štetnika .
< br >

od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-vegetables/1016025595.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.