Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj povrća >> Content

Kako rastu repa u NC

slađe i bolje od svog rođakarepe ( Brassica rapa ) ,repa ( Brassica napobrassica ) jebitan korijen ne morate čekati cijelo ljeto za žetvu . U stvari , rutabagas rastu najbolje u hladnom vremenu . U Sjevernoj Karolini , koja uživa rane sadnje sezone , što se može uživati ​​u škroba povrće prije nego što su Ameri čak su uzimajući njihove krumpir sadi - s vremenom leftover početi drugi repa usjeva za jesenske žetve . To je ono što vam je potrebno Srpski tla test kit ili prijenosni tla metar testni
vapnenac ( po potrebi )
10-10-10 Srpski lopata ili freze katalog za polijevanje vrta
Show Više Upute Screenshot
1

provesti test tla kit za određivanje pH tla . North Carolina tlo ima tendenciju da se kiseli .
2

Pospite vapnenca na površini tla za povećanje pH tla , ako je vaš test potvrđuje vrlo kisela tla . Repa preferira lagano kiselog tla , s pH od 6,0 do 6,5 . Za 100 četvornih podnožju kreveta , 5 kilograma vapnenca će podići pH za 1 bod .
3

Nanesite £ 3 od 10-10-10 i polkilograma boraks se površine tla . 10-10-10 osigurava dušik, fosfor i kalij koji rutabagas je potrebno da bi se uspješno . Borax pomagala bor ,mikronutrijenata često nedostaje u Sjevernoj Karolini tlima .
4

Odaberite sjeme u vrijeme pada ili proljetnu sadnju . North Carolina kooperativne usluga preporuča " American Purple vrhu" ili " Laurencijski . " Proljeće sjetve se događa u veljači ili ožujku za proljetne sadnje , i kolovozu ili rujnu za jesenje usjeve .
5

posijati sjeme na dubini od 1/2 inča , 4 inča apart u redu . Redovi treba biti najmanje 12 cm, osim . Voda tlo nakon sjetve , tako da je to lagano vlažna .
6

Dajte rutabagas oko 1,5 cm vodetjedno , pravopisa između zalijevanje sjednice kako bi se osiguralo dazemlja nije presušio . Neredovito ili neujednačena zalijevanje može dovesti do drvenastih korijenja .
7

Monitor repa lišće znakove lisne uši . Listovi će se razviti rupe , ili ćete vidjetimali insekti sebe .
8

sprej repa vrhova s ​​vrtom crijevo za uklanjanje lisne uši . Kasno ujutro na suhom dan jenajbolje vrijeme za to , tako da će lišće imaju priliku da se osuši .
9

žetve rutabagas kad su gornje površine 12 cm visok i sami korijeni između 3-4 cm u promjeru . Dvije vrste koje su najbolji u Sjevernoj Karolini , " American Purple Top " i " Laurencijski " svaka traje oko 90 dana od sijanja do žetve .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-vegetables/1016025660.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.