Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj povrća >> Content

Koliko dugo Butternut Squash Vines

?Zimski squash da je svestran i skladištenje -Hardy ,butternut squash ( Curcurbita maxima ) može se uzgajati po kući vrtlara za kasno - sezone žetve , koja će trajati do zime . Narančaste boje , slatkog okusa meso Butternut squash sama posuđuje dobro purees , juhe , variva , pa čak i desert jela . Duljina Butternut squash loze uvelike će ovisiti o različitim narasla , ali kao Vininga biljka , s dovoljno prostora , Butternut squash vina može se lako pokriti velike prostore . Vine Duljina

Ovisno o različitim Butternut squash , loza može biti duži ili kraći , jer sve veći navike sorti će se razlikovati . Short - Vininga butternut squash sorte će proizvoditi loze od 5 do 8 metara dug . Ako se još i kraća loze prednost , bush maslac od orašastih squash sorte vinove loze proizvodi od samo 3-4 metara . Long - Vininga sorte mogu doći do više od 12 metara dug . U svim slučajevima , dosta pun sunca i dobro drenažno tla pružaju idealno stanište koje će potaknuti rast .
Orezati

Ako podcijenio koliko dugo vina će biti u odnosu na to koliko vrt prostora imate na raspolaganju , možete pažljivo orezati neke od vinove loze kako bi spriječio svoje Butternut squash iz preuzima vrtu . Ako uklonite cijela loza međutim, da može ozbiljno oštetiti vaše biljke u toj mjeri da ga ubije. Ako ne orezati svoje butternut squash loze , izvadite samo do tri lista čvorova između dalje rastućih squashes kako bi osigurao da i dalje razvija .
Rešetkama

vanjska potpora za pomoć u butternut loze u penjanju gore može pomoći u prevenciji vina iz pretjecanje svoj ​​vrt prostor . Ova tehnika je korisna za kućne vrtlara koji imaju ograničen prostor na raspolaganju , ali su i dalje zainteresirani za uzgoj squash . Koristite drvena rešetka ili jedan od metala, plastike ili vrt konop kao vanjske podrške za loze . Vlak loze penjati prema gore kao što su razvoj , pažljivo ih umatanje kroz rešetkama ili nježno ih vezali za oslonaca . Trellising svoje Butternut squash loze ima dodatnu korist vođenja svoje squash off tlo , gdje će biti manje osjetljiv na insekte i plijesni iz vlažnom tlu .
Space

za optimalan rast , biljka svoju Butternut squash u humcima , gdje možete imati do pet biljaka po nasip . Previše biljaka po nasip će dovesti do dodatnog vlage na biljkama , jer je tijesan razmaka , čineći vaš squash osjetljiv na gljivične infekcije poput pepelnice . Space tvoji humci Butternut biljaka barem 4-8 metara apart . Što više biljaka po gomili ste , više loza , trebat će vam da se bave , tako da razmislite o ovome prije sadnje .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-vegetables/1016025662.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.