Krumpir koji dobro u jesen & Zima

Krumpir (Solanum tuberosum ) sugodišnja korijen usjeva u istoj tvornici obitelji kao paprike, rajčice i patlidžan . Oni vole rasti u hladnom vremenu , iako jelišće nije jako mraz -Hardy . U većini područja , vrtlari biljka krumpir u rano proljeće i žetve usjeva u ljeto . Međutim , postoje opcije rasti i žetve krumpir u jesen i zimu , ovisno o lokalnoj klimi . Andska sorti

andski poljoprivrednici su narasli krumpir tisućljećima u kratkim ljeta visokim , hladnim planinama Perua i Bolivije . Svi moderni sorte proizlaze iz tisućama koji su se razvili u ovoj regiji . Sklonost krumpira za hladnijeg vremena dolazi iz ove povijesti , ali i modernim uzgajivači još uvijek nisu uspjeli u razvoju raznih koje tolerira niskim temperaturama . U Andama , postoje tradicionalne sorte koje podnose temperatura ispod nule , no oni svi imaju vrlo gorak okus, a prošao je opsežna obrada se može konzumirati u svojim tradicionalnim kulturama . Niti jedan od tih sorti su dostupni na tržištu u SAD-u .
Rano Sadnja

Krumpir može biti posađeno još u proljeće , kaotlo može biti izrađen . U najjužnijem dijelu zemlje i tijekom niskih visinskih područja Kalifornije , je li moguće da se biljka gomolja u zimi . Oni će početi da se formira korijenov sustav podzemnih i , ako je vrijeme mraza , početi list na površini . Međutim , hladan kakvo će ubiti vrhove bilo koji od modernih sorti krumpira . Nije sve izgubljeno , ipak, jer biljke će ponovno nicati i dalje rasti sve doknovi usjev sazrio u podzemlje .
Kasno Sadnja

Postoje mnogi kasno sazrijevanje sorti krumpira koji se uzgajaju za sadnju u ljeto za jesenske žetve . Ovo su neki od najboljih sorti za zimovanje . U području vrlo blage zime, poput južnoj Floridi , ove sorte mogu biti posađene u ranu jesen za zimski žetve . " Njemački Butterball " jepopularna kasno - sezone sorta sa žutim mesom iokusom maslaca . " Ruska plava " je vrlo kasno sazrijevaju i ima ljubičastu kožu i meso . " Bintje " jebijela sorta s vrlo debelom kožom , osobina koja omogućuje da se pohraniti duboko u zimskim mjesecima .
Hladno Okviri

Krumpir se može uzgajati u jesen i zime , ako su zaštićeni od mraza po hladnom okvira ili staklenika . Hladno okvir je kao mali staklenik izgrađen na površini tla pokriti jedan krevet biljaka . Oni obično su izrađeni s četiri strane drvenih i preklopnim poklopcem od stakla ili plastike transparentan . Topline od dnevnog sunca se zarobljeni unutar noću ipokrov sprečava hladni zrak od naseljavanja na lišću i uzrokuje oštećenja nastala smrzavanjem . Dobro izoliran hladno okvira ili stakleničkih će biti nekoliko stupnjeva topliji od vanjskog zraka , iakovanjski izvor topline može dobiti ako je potrebna veća zaštita od hladnoće .

Kako rastu zelene salate Indoors u kontejnerima

Crisp , svježa zelena salata je lako rasti , čak i ako nemate vrt . Zelena salata biljke su relativno male , kao povrće ide , te se vrlo lako uzgajati u posudama . Plantcijeli spremnik s mješavinom salata i salata - zelje sjemena , ili ugurati pojedi

Více >