Potrebe tlu salata

Romaine jevrsta salate često uzgaja u kućnim vrtovima . Tvori uske grozdove uspravnim lišćem dosežu 10 inča ili više u visinu . Veliki , stan lišće Romaine čine ga idealnim za sendviče i hamburgere , ali ovaj svestrani povrća često se koristi u salatama , kao dobro. Priprema sadnju Noćenje

salata sjemenke su mali i zahtijevaju fine , izgubiti tlo za klijanje . Do temelja je temeljito prije sadnje kako bi se osiguralo nema velike clods ili zračni džepovi će ometati klijanje . Izmijeniti zbijen, teška tla s kompostom ili druge organske tvari za poboljšanje teksture i odvodnju . Nanesite sloj organskog malča , poput iverja , na svoju sadnog krevet pomoći zadržati tlo ohladi , zadržava vlagu i kontrolu korova .
Gnojiva i pH

tla testiranje može vam pomoći u određivanju što je točno tip i koliko gnojiva je potreban za pravilan rast . Većina županija proširenje uredi će vam opskrbu s informacijama o troškovima i postupku ispitivanja tla . Ako niste testirali svoje tlo ,Ohio State University Extension preporuča primjene dobro uravnotežena gnojiva , kao 5-10-10 po stopi od 3 kg po 100 četvornih metara vrta zaredom prije sadnje . Salata najbolje raste u tlu s pH od oko 6.0 do 6.5 . Primjena poljoprivrednog vapna može biti potrebno smanjiti razina pH alkalna tla .
Kultura

salata zahtijeva česte , svjetlo zalijevanje za dobar razvoj lišća . Zadržavanja vlage tla , ali ne i ispijanje . Simptomi prekomjernog navodnjavanja u salati su lišće koje su uvenule ili imaju smeđe , suhe rubove . Ruka pull ili lagano motikom korov kako bi se osiguralo da ne oštetiti vaše Romaine je plitko korijenje . Salata jesuper vrijeme usjeva i može ići u sjeme prije nego što je u potpunosti narasla ako temperatura postane prevruće . Snabdijevanje sjenu za mlade biljke mogu im pomoći da u potpunosti razvije u vrućem vremenu .
Sorti

salata , također poznat kao cos , dolazi u nekoliko različitih varijanti . Biljka nekoliko različitih vrsta zaredom osigurati raznovrstan i duge vegetacije . Cimmaron jesorta s dubokim crvenim lišćem . Zelena Towers jerano dozrijevanje sorta s velikim, tamno zeleno lišće . Paris Otok sajmova bolje od većine u toplijim temperaturama .

Zašto je moj povrtnjak Uključivanje Brown i smrt ?

Kadcijeli vrt okreće smeđa i umire , to je vjerojatnije da je više na poslu nego neke bolesti vožnji bijesan . Bolest obično inficira biljne obitelji ili određene biljke , ali rijetko obuzima cijeli vrt . Previše vode Iako sve biljke trebaju vodu d

Více >