Kako rastu japanske Purple slatki krumpir

Japanski ljubičasta slatki krumpir dolazi iz Okinawe , a poznat je i pod tim imenom . Iako je to nalikuje više upoznati slatki krumpir s tan kože i srednje veličine ,iznutra je obojen tamno ljubičasta . Ove krumpir su slađe od običnih slatki krumpir i čestosastojak u desert jela . Ovo tropsko povrće je uobičajeno na Havajima , gdje se zove uala ; to je bio jedan od 30 vrijednih prehrambenih kultura drevni Polynesians nosili na svojim kanuima . Hranjiv ljubičasta slatki krumpir dobro raste u tropima , ali može poslužiti kao ljeto godišnje u drugim climates.Things morat ćete Pretraživati ​​Clippersi Pretraživati ​​nožem Screenshot Kompost
Lopata
gnojiva ( opcionalno )
Screenshot pokazati više Uputstvo Screenshot
1

Za početak biljke rezanjem rastuću kraj postojeće loze ili izrezati proklijala područja ljubičaste slatki krumpir . Ako koristite reznice , uključivati ​​najmanje tri ili četiri čvorišta . Započnite vaš slatki krumpir ožujka , ako živite u zoni mraza , ili tek u svibnju u drugim regijama .
2

obogaćuju tlo u vašem sadnog području kombinirajući jedan dio organski kompost sa svakim četiri dijelovi tla . Ako vaša zemlja je relativno slobodan od stijena i sadrži malo pijeska , to će mu dati dobru drenažu , koje je ovaj krumpir treba .
3

Stvaranje kreveta podignuta i brazde koje su 8-14 cm visok . Napravite prikupljena redaka 4 noge apart . Da biste to učinili , zagrabiti tlo s obje strane u redu i gomilati ga na vrhu . Uključite ga u dobro s lopatom .
4

dijelova biljaka 4-9 cm dubine i 10 do 12 inča, osim , pazeći da su tri-četiri lista čvorova . Ako ste sadnju krumpira proklijala komade , posaditi ih na istoj dubini i udaljenosti.
5

Stvaranje brda na vrhu svoje redove pet tjedana nakon što biljka svoje reznice ili proklijala komade . Iskopati više tla s područja pokraj svakog reda i gomilati ga na vrhu rastućem području oko 3 inča duboko
6

Držite slatki krumpir i zalijevati. ; na Havajima , na primjer, mogli napredovati u područjima koja primaju 120 centimetara kišegodišnje , tako da bi se tlo vlažno . Zaustavite zalijevanje svoje japanske ljubičasta slatki krumpir oko mjesec dana prije nego što ih žetve .
7

oploditi svoje slatki krumpir samo ako vaša zemlja nedostaje u hranjivim tvarima . Koristite uravnoteženu biljnu hranu , kao što su alge ekstrakt i primjenjuju se kada ste prvi put biljka , šest tjedana kasnije i opet u 12 tjedana . Korištenje komposta koji sadrži drva jasena je koristan .

Kako Voda tikvicama

tikvica ( Cucurbita pepo ) ,godišnja okućnica , spremna za žetvu u 50 do 60 dana nakon što je posijano iz sjemena . Njegov plod jeniske kalorijske povrće bogato vitaminom C. Sadržaj ovog voća su 95 posto vode . Kao plod mnogih drugih ljetnih squash b

Více >