Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Uzgoj povrća >> Content

Kako prokulica izgled, dok oni rastu ?

Prokulica biljke su jedinstveni u nastupu s do 100 sitnih klice koje odrastaju stabljiku s listovima na vrhu . Povrća je porijeklom iz Europe , aime je dobilo po mjestu u koje su najpopularnije u Bruxellesu , Belgija . Zbog svojih jedinstvenih rastućih navike , treba im oko 26-30 tjedna da sazrije . Northern vrtlari moraju posaditi 2 - do 4 - inčni zaslon visoke sadnica umjesto sjemena tako da ima dovoljno vremena za žetvu povrća . Ostavlja

Listovi su duguljasti do srcolika s dobro definiranim venama . Na dospijeća lišća oko 6 -inča dugo i blago krivulja prema gore ili prema dolje . Listovi su nijanse zelene i vade kad su postala žuta počevši od dna prema gore . Zrela mladica sjedi desno iznad žute list daje vrtlar znak da je dobro da se pokupiti . Klice rastu brže kad nemaju konkurencije iz lišća . Stoga , mnogi vrtlari ukloniti najniže 6-8 lišće i kao klice odrasti stabljiku , još dva krila su uklonjeni . Nekoliko lišće mora ostati na vrhu biljke , tako da proces nutrijente .
Matične

prokulice samo jedan debeli , čvrste stabljike koja raste uspravno do 35 cm visok . Stabljika je zelena , ali rastu klice ga sakriti od pogleda .

Klice

Klice izgledaju kao sićušne zelene kupus , što je moguće jerje biljka u kupus obitelj . Oni počinju da rastu u podnožju stabljike i raditi prema gore , grupiranje oko stabljike . Klice su zreli kad su čvrsta i 1-2 cm iliveličine oraha .
Top

vrhu biljke razvija glavu koji nalikuje kupus . Listovi na vrhu su jestivi , a okus poput kupusa . Neki vrtlari odrezati vrh off tako da biljka raste više klice , ali ostao netaknut , što činibiljka izgleda kao mala palma sa zelene loptice odrastanja prtljažnik .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-vegetables/1016108031.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.