Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Herb Osnove >> Content

Načina da se očuva peršinom

Peršin jezelena biljka koja je sveprisutna u modernom kuhanje i vrtlarstvo . To se koristi u mnogim regionalnim kuhinjama zbog svog svježeg okusa , prepoznatljiv miris i svjetlinu da posuđuje na bilo koje jelo . Nakon što ga je rezati , svježi peršin lišće početi propadati brzo , tako da je važno da pravilno pohraniti bilje ako ga žele zadržati dulje odnekoliko dana . Peršin također može biti dulje vrijeme pomoću očuvanja tehnike kao što su zamrzavanje, sušenje ili soljenja . Kratkotrajna Očuvanje

očuvanje peršinom za do dva tjedna u čaši vode . Napunite čašu s vodom tek toliko da pokrije matične krajeve peršina , a imajući lišća suha . Spremite peršin u hladnjak i promijeniti vodu svakih nekoliko dana kako bi ostala svježa . Druga metoda kratkoročnog očuvanje je omotatiperšina stabljike u vlažnom papirnatim ručnikom . Staviti zamotanu peršin u natkriveni plastičnu posudu i spremiti u hladnjak . Ako imate peršin biljka , čekajte zadnji mogući trenutak rezanja peršin pomoći da ostanu svježi za što je dulje moguće .
Zamrzavanje

očuvanje peršin u zamrzivač i do šest mjeseci. Nasjeckajte peršin lišće u male komadiće i stavite ih u prazne Ice Cube ladica do gotovo pun . Ulijte vodu preko nasjeckanog peršina ispuniti Ice Cube ladice , a zatim stavite ladice u zamrzivaču . Jednom kad su zamrznuta , možete ukloniti peršin kocke iz ladice i pohraniti ih u plastičnu vrećicu za zamrzavanje sve dok ste spremni da ih koristiti . Možete jednostavno dodati peršin smrznute kocke u juhama, umacima, varivima i drugim jelima po potrebi .
Sušenje

Operite svježe pokošene peršin i ukloniti lišće izstabljike . Stavite lišće u jednom sloju na pleh i postaviti ih vani na izravnom suncu da se osuši . Alternativno , možete isušiti peršina u pećnici na niskoj temperaturi - oko 150 stupnjeva celzijusa . Ovisno o metodi koju izaberete ,proces sušenja može trajati od jednog do nekoliko sati . Redovito provjeravajte kako bi bili sigurni da peršin lišće ne gori . Nakon što su suši , raspasti lišće i spremite ih medija u plastičnu vrećicu ili natkrivenom plastičnoj posudi . Koristite sušene peršin u roku od jedne godine za najbolje svježine .
Salt

Salt može se koristiti za očuvanje svježe bilje . Uklonite svježi peršin lišće iz njihove stabljike . Dodavanje 1/8-inch sloj kuhinjske soli u plastični spremnik . Stavite sloj peršina na vrhu soli . Dodajte još jedan sloj soli , nakon čega slijedi još jedan sloj od peršina . Nastavak slojevitost dokspremnik ne bude pun , završivši sa slojem soli . Uklonite peršina iz spremnika po potrebi , i budite oprezni pri dodavanju soli u jelo , jer su peršin lišće može sadržavati dodatne soli . Očuvati peršin u soli za do 1 godine .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/herb-basics/1016025923.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.