Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Herb Osnove >> Content

Nedostaci To Poput Kopar sjeme

hrskavih sjeme kopra biljke dodati pikantan zalogaj za salate , sendviči, juhe i kiseli krastavci . Osim toga , kada se sade u vrtu ,perasto lišće i čipkasto , žutim cvjetovima dodati crtica boje i teksture na krajolik . Mirisni , mirisne lišće i sjemenke privući širok izbor divljači u vrt , neke od kojih su rado viđeni gosti , dok su druge neželjene štetnika . Kukci štetočinje

jak miris i gruba tekstura koprom su off - stavljanjem na mnoge vrtne štetočine . Insekti poput peršina crva i mrkve žižak može bitipovremeno problem. Ukoliko ove uznemiruje bugovi stavljaju u izgledu , jednostavno pošpricajte kopra biljke s češnjakom ili vode s okusom luka dva do tri putatjedno dok su kukci nestati .


Korisne kukce

korisne insekte plijen na štetočine , kao što su grinje, lisne uši i mealybugs . Njihova prisutnost u vrtu drži nesnosan , biljojeda bugova u zaljevu , čime se smanjuje potreba za teškim insekticida i pesticida . Blagotvorno greške , kao što lacewings , bubamara , hoverflies i parazitske ose , su izvučeni na dvorištu po okusu i mirisu cvijeća, lišća i sjemenki kopra biljke . Srpski

ličinke kukaca

Dill jeomiljena hrana mnogih jarkih boja ličinke leptira , ili gusjenica , uključujući lastina i skipera . Dokličinke učiniti zauzeti znatnu količinu lišća , mnogi vrtlari su spremni tolerirati štetu tako da mogu uživati ​​prisutnost lijepih leptira kasnije u sezoni .
Insekticidi
< p > Nanesite komercijalne insekticida s oprezom . Iako su mnogi proizvodi su izvrsni za dobivanje osloboditi od bugova , oni ne razlikuju korisne insekte i gamad i ubiti ih sve . To učinkovito smanjuje broj oprašivača u krajoliku i može , prema tome , negativno utjecati na proizvodnju voća , povrća i bobica . To je bolje za biljke , okolnim divljači i okoliša u cjelini koristiti snažne pesticide samo kadaozbiljan problem javlja , i to samo na pogođenim postrojenjima .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/herb-basics/1016025944.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.