Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Herb Osnove >> Content

Kako rastu Pogostemon pačulija

Pogostemon pačulija jetropska biljka trajnica uzgaja za jakim mirisnim uljem pačulija ( ulja ) koji se koristi u kozmetici i parfemima . Porijeklom iz toplih krajeva jugoistočne Azije ,pačuli biljka raste najbolje u američko ministarstvo poljoprivrede srčanost zone 8 do 12 ili u područjima gdje temperature ne padaju ispod 65 stupnjeva celzijusa . Iz tog razloga , Pogostemon pačulija često se uzgaja u posudama i premještena unutar tijekom hladnog vremena . Možete rasti pačulija sjemenom ; Međutim , matične reznice obično koriste . To je ono što vam je potrebno
vrtlarskim škarama
Nož
6 - inčni lonce Pretraživati ​​Hidroponska tehnologija miješati
Stick ili slame
navijali hormona
plastične vrećice ( jedna mala , jedna velika ) < br > Screenshot pokazati više Uputstvo Screenshot
1

Odrežite četiri do šest , 6 - inčni dijelove nova stabljika raste na pačulija koje imaju dva i pedeset osam setova listova u proljeće . Napraviti rez odmah ispod čvora .
2

Uklonite lišće na donjoj polovici pačulija biljke stabljike . Izrežite bilo full - size lišća na pola na gornjem dijelu smanjiti gubitak vode .
3

Napunite lonac s dobro isušen hidroponska potting mix . Vlažiti mix i napraviti rupe sa štapom ili slame za svako rezanje pačulija . Prostor rupe tek toliko udaljeni tako reznice ne dirati .
4

Ulijte malu količinu hormona navijali u maloj plastičnoj vrećici . Umočitedonja polovica svake biljke rezanje u vrećicu za kaput se s hormonima .
5

pažljivo stavite reznice u rupe bez ometanja hormon zakorjenjivanje. Prstom čvrsta supstrati protiv reznice .
6

Stavite slamku ( ili štap ) u središtu lonac , ili staviti dva ili tri oko rubova lonca . Pokrijte posudu s velikim plastičnu vrećicu i izrezati nekoliko rupa u torbi za cirkulaciju zraka . Slamčice će spriječiti plastike dodiruje pačulija dijelova biljaka itorba će držati vlagu u.
7

Postavite lonac na toplom, dobro osvijetljenom mjestu dalje od izravnog sunčevog svjetla . Provjerite reznicepar putatjedno, a vode koliko je potrebno da bi hidroponska mix vlažna .
8

čekati četiri tjedna ili duže provjeriti pačulija reznice za korijenima . Nježno podignite svaki rezanje rukom da se vidi da li su korijeni formiranju ili povući na rezanje za znakove otpora , što znači korijeni su u razvoju . Ova biljka obično zahtijeva dugo vremena da korijen . Ako uopće nema korijena , i dalje pratiti na rastuću medijsku vlagu i provjerite korijena opet u drugom mjesecu .
9

Postupno smanjiti količinu vlage za pačulija biljnih sadnica kada korijenje početi rasti . Otvorite torbu polako tijekom nekoliko dana, dok se reznice potpuno nepokriven.
10

presaditi svaki pačulija rezanje u posebnoj posudi ili u krajoliku kada su biljke dobro raste .
< br >

od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/herb-basics/1016025950.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.