Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Herb Osnove >> Content

Kulinarski Koristi za anis ili komorač

komorač i anis su cijenjena po svojim slatkim i slanim okusa , koja se vade iz sjemena ili lišće svake biljke . Obje biljke pripadaju obitelji Umbelliferae , koja također uključuje cilantro, kopar i peršin . Anis jejednogodišnja biljka i kopriva jetrajnica , ali u oba slučaja ,cijela biljka je jestiva . Anis Lišće

Lišće biljke anis , ili Pimpinella anisum , može se koristiti u juhama , salatama ili umaka . Anis lišće raditi posebno dobro u salatama koje sadrže jabuke ili Apple -unosi preljev .

Anis Sjeme

razliku od ukusan okus anisa lišće , sjemenke biljke su koristi za svoje slatke svojstva . Zajednički koristi za anis sjemenke su kolačiće, kolače i slatkiše . Kad sjeme se pritisne u ulja anisa , slastičari ponekad koriste ulje kao slatki sastojak .

Komorač sjemena

Kao anis , sjemenke i zajedničkog i slatki komorač , ili Foeniculum vulgarare , koriste se za svoje slatkim ili slanim osobinama aroma . Kuhari zgrabite komorač sjemena kad se pripremaju kolači , bomboni , slatki napitci , kruh, meso , povrće, riba umake , juhe, salate , variva , pa čak i čajevi i bezalkoholna pića . Kada se slomiti ,sjeme koromača mogu koristiti alternativu borovice prilikom stvaranja aroma gin . Koromač sjemena također često koristi u kobasicama začin .

Fennel Lišće

Sweet komorač lišće , ako problijedio , može se jesti poput celera ili bacio u salatu . Druga mogućnost je da se baza dodaje slatke koromača list na pučkoj bazi mesa kao jestivog povrća . Lišće zajedničkom komorača se često koriste u sir namazi , juhe ili riba ili jela od povrća .
Komorač i kopra recept Ideje

Zajednički recepti za uporabu koromač su zrnasto variva , riba ili meso marinadu , i pržena konjski jezik ili sabljarke . Kada se koriste sami ili s drugim začinima , komorač lišćenadjev sastojak u Turskoj ili ribljih jela . Anis sjemena obično dodaju deserta da im daju svjetlo slatki - degustacija udarac , kao što su smokve i anis sladoled , dok su mnoge mediteranske slanih jela poziv za njih , kao i , kao što Marokanski začinjena piletina .
< Br >

od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/herb-basics/1016108293.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.