Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Herb Osnove >> Content

Herb vrt dizajn Planovi

Herb vrtovi su često odvojeni vrt prostori koji se koriste za rast biljke cijenjena zbog svojih ljekovitih , kulinarske ili botanički namjene . Biljka vrt je formalni ili neformalni , posađeno u posudama ili kao dio uređenom prostoru . Biljke izabrani su za određene namjene ili kao ukrasni ukrasi . Tradicionalna biljka vrt dizajni su često formalne čvor vrtovima ili neformalnih povrtnjake . Ima puno načina za dizajn biljka vrt za male ili velike kuće krajolika . Kontejner Combo

dva 18 - inčni okrugli spremnici , tri okrugla 12 - inčni lonci i dvije duguljaste posude su potrebne za stvaranje palubi ili vrt biljka vrt . Odaberite sunčanom položaju s pristupom vodi . Bilje uobličena u velikim posudama zahtijevaju manje često zalijevanje od malih tvrtki. Postavite duguljastu sadni okvir u srednjem dijelu palube , s tri male lonce ga suočava i velike okrugle posude na svakom kraju . Plant sjemena kopra i patuljak cilantro u pravokutnim kutiji , okružen Engleski timijana , origana, mente i flat - list peršina u trima manjim posudama . Bosiljak i kovrčava peršin u jednoj velikoj posudi i vlasac , kadulja, zmijina trava i limun timijan u drugoj potpune biljka vrt dizajn .
Podigao krevet na travnjak

patch travnjak se pretvara u biljke vrt instaliranjem podigao krevet i punjenje s običnom vrtnom tlu . 4 - noga po 3 - noga podignuta vrt kreveta broji raznoliku kolekciju kulinarskih i ljekovitog bilja . Postavite najviša bilja kao što su ružmarin i kadulja , u sredini kreveta . Nježne bilja poput zmijina trava i vlasac koristi od djelomičnu sjenu stvorio viših biljaka . Buhač i lavande zasađene na uglovima pomažu stvoriti snažno mirisne biljke vrt dizajn . Francuski ili engleski timijan raste uspravno , a šarolik sorte leži ravno .
Kružni Herb Garden

Herb Society of America preporučuje kružni dizajn započetnike biljka vrt . Sunčani sat , jagode lonac ili kip pruža srednji žarište , s četiri putova koji vode do njega . Koristite ciglu na rubu kruga i izgraditi staze . Aromatičnog bilja poput lavande , Meadowsweet , vrbena i matičnjak se sadi u svakom kvadrantu . Odaberite dodatne bilje koristiti kao začin , kao što su zimske ukusan , zmijina trava , bosiljak i kima . Viši biljke trebaju obrezivanje svakih nekoliko godina kako bi ih se spriječilo da pretjecanje osjetljivijih ljekovitog bilja
Nogostup Vrt

rub šetnice, ima solidnu prizemnih koji činidobro . kuhinja biljka vrt . Odaberite bilje da raste iz sjemena i presadnica koje pružaju tijekom cijele godine kuhinju začina . Širi kadulja , ružmarin i kopar na stražnjem dijelu prostora , s nekoliko vrsta timijana i peršina u blizini nogostup za jednostavno branje. Basil voli toplo vrijeme i posađeno u isto vrijeme rajčice su stavili u povrtnjaku . Cilantro Sjeme se sije izravno u zemlju i ne činiti dobro kada je presađena . Rikule a listovi su najbolje koristiti kada je mlada ibiljka postaje gorak kada je razvija seedheads .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/herb-basics/1016108296.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.