Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Herb Osnove >> Content

Informacije o andrographis

andrographis raste u mnogim dijelovima Azije . Također poznat kao indijski ginseng , ona ima dugu povijest korištenja za eklektičan miks svrhe . Najpoznatiji je za jačanje imunološkog sustava , WebMD kaže tvrdnje da je staviti kočnice na epidemiju gripe 1919 u Indiji ostaju nedokazane . Istraživanja ne podržavaju neke njegove navodnim koristi , ali mnogi drugih koristi nemaju nikakvu znanstvenu podlogu iza njih . Liječenje prehlade i gripe

andrographis vjerojatno ima najjaču povezanost s liječenje prehlade i gripe , a prema WebMD , istraživanja pokazuju da uzimanje andrographis u roku od 3 dana od početka prehlade može pružiti značajno olakšanje simptoma - - obično počinju u roku od dva dana. Također se čini da bi se umanjili težinu simptoma gripe . Klinička istraživanja gleda na te efekte koristi određeni dodatak koji u kombinaciji ove biljke sa sibirskog ginsenga . Hoće li ili ne sprečava prehlade nije kao što je jasno utvrđeno da WebMD napominje istraživanja pokazala onima koji se dopuniti dva mjeseca su 50 posto manje izglede da siđe s hladnoće . Memorial Sloan - Kettering Cancer Center izvješća andrographis pokazao antivirusna svojstva u testiranju .
Ostale moguće koristi

Sloan Kettering kaže neke su studije pokazale ova biljka vrši opuštajući učinak na glatke mišiće koji spušta krvni tlak i broj otkucaja srca . On napominje da je također pokazao antibakterijsko , protuupalno , anti - ulcerogenu , anti-tumor i bol - olakšavanja svojstva . WebMD napominje da ima mnogo tradicionalno koriste , iako oni nemaju dovoljno dokaza iza njih . Djelomični popis uključuje i liječenje infekcija svih vrsta , HIV, rak , dijabetes, infekcije kože i probavni pritužbe .
Korištenje

WebMD napominje odrasli mogu vjerojatno potrajati ova biljka sigurno za do tri mjeseca ; da li ili ne to ostaje na sigurnom nakon što nije utvrđena ovaj put . To ga svrstava " možda siguran " za djecu kada se koristi za do mjesec dana ; razgovarajte sa svojim liječnikom prije nego što vaše dijete andrographis . Doze se koriste u studijama za prehlade koristi između 4,5 i 6 mg njegovog aktivnog sastojka andrographolide .

Nuspojave i interakcije

Zbog imunostimulirajući učinaka , lijek bi se moglo pokazati problematičnim ako imate stanje potaknuta preaktivan imunološki sustav poput multiple skleroze i reumatoidnog artritisa ; uzimajući u isto vrijeme kao i lijekovi koji se koriste za suzbijanje imunološki aktivnost mogla utjecati na svoje postupke . Koristeći ga u isto vrijeme kao i lijekovi za niži krvni tlak može uzrokovati opasne kapi . Njegova opuštajuće djelovanje na glatke mišiće su maternica , koja može izazvati pobačaj . Andrographis mogao spoj učinke protiv zgrušavanja lijekova , čime se povećava rizik od modrica i krvarenja . Moguće nuspojave su umor, curenje iz nosa , glavobolja, alergijske reakcije , mučnina, proljev , limfnih čvorova bol i oteklina , proljev i povraćanje .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/herb-basics/1016108358.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.