Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Herb Osnove >> Content

Herb Prozor sadilica

Prozor biljke sulako i atraktivan način da raste bilje i cvijeće . Mnoge biljke su dobro pogodna za kontejnerski uzgoj iprozor plantaže olakšava kuhati s vašim omiljenim biljem . Bilo je toplantaže na vašem prozorskoj dasci ili izvan okvira prozora , s nekim znanjem i osnovnih materijala možete imati svježe bilje na dohvat ruke . Sadnju

Dok se mnoge vrste biljke za vaše biljke vrt ,glavna razlika je liokvir će ići unutar ili izvan . Prozor box biljke družiti izvan vašeg prozora i napraviti dobar izbor ako imate uski prag ili želite dodati kamate na pogled . Prozorskoj biljke sjesti na prag i treba koristiti ako ste prikazivali prozore ili ne može lako pristupiti vanjski okvir prozora . Sadnju također dolaze u materijalima od plastike do keramike i drva na šibe . Plastične biljke neće upiti vodu koju daju svoje biljke i relativno lagan, ali nijenajbolji izbor za okoliš . Keramika može biti teška za prozor kutije i povlači vodu daleko od biljke , ali kao unutarnji prag plantaže može biti atraktivan i čvrst .

Prave uvjete

Bilje trebaju suncu , hranjive tvari i vodu , ali ne uvijek u istim količinama . Za najbolje rezultate iz vašeg prozora plantaže , odabrati mješavinu bilja koje voli iste ili slične uvjete . Vaš plantaže neće učiniti dobro , ako daje jedna biljka dovoljno vode znači utapanje drugima . U principu , bilje radije izgubiti tlo koji nudi dobru drenažu . Oploditi jednom na početku sezone , a zatim se zaustavi . Previše gnojiva i svoje svježe bilje neće imati puno okusa .
Herb Izbor

Neke biljke rastu osobito dobro u zatvorenom prostoru , kao što su vlasac , origano , peršin , ružmarin , bosiljak , matičnjak i majčina dušica . Oni trebaju relativno malo svjetla , paprozor koji dobiva neizravnu suncu nekoliko sati je u redu . Međutim , sati izravnoj sunčevoj svjetlosti moglo biti previše za ove biljke . Kada se sadi u kontejner , razmotriti invazivnosti bilja . Mint , na primjer , će preuzeti cijeli plantaže , ako ne zaustavi .
Pravo miješati

dobar način da se račun za različite potrebe svojih biljaka i zaštititi ih jedne od drugih je koristiti manje posude unutar plantaže . Neke biljke imaju pregrade koje mogu biti postavljena unutar koje pruža različite biljke s različitim okruženjima . Također možete koristiti manje posude uvučen u veće plantaže , koji vam omogućuje da se prebaci iz bilja i donijeti tendersku one unutar kad zahladi . Bilo kako bilo , pokriti vrhove biljaka s malč pomoći zadržati vlagu i ujediniti izgled vašeg plantaže .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/herb-basics/1016108359.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.