Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Herb Osnove >> Content

Povijest Fern Biljke

paprati biljke su stariji od kopnenih životinja , pa čak i dinosaura . Ove lisnatog biljke imaju " krvožilni sustav ", što znači da imaju dobro razvijene vene strukture koje podržavaju protok vode i hranjivih tvari . Paprati reproducirati iz spora za razliku od drugih vaskularnih biljaka koje koriste sjemena za reprodukciju . Veličina paprati varira između različitih vrsta . Tree paprat može narasti i do 60 metara s pahulje 15 - metara u dužinu . S druge strane , vrste koje pripadaju rodu Axolla , imaju pahulje ne veće od 0,2 cm u promjeru . Evolution

Znanstvenici vjeruju da su paprati i paprati saveznici potekle od sada izumrle Rhyniopsida , skupini free- sporing biljke koja je postojala prije oko 430 milijuna godina u razdoblju silur . Rhyniopsida je podijeljena fotosintetska proizlazi da je proizvedeno spora . Ovi primitivni vaskularne biljke nisu imali lišća ili korijena . Sljedeći skupina biljaka koje su postojale prije današnje paprati bioCladoxylales . Iakogrupa je poznat kao "pre- paprati ", neki znanstvenici vjeruju da su moderni paprati evoluirali iz drugog loze Rhyniopsida .

Natural History

paprati su nalaze u gotovo svim vegetacijskim regijama diljem svijeta . Postoji oko 11.000 vrsta sa najvećom raznolikošću u tropskoj i suptropskoj regiji od Južnog Meksika do Sjeverne Amerike . U toplijim podnebljima , mnogi paprati rasti kao biljke nazivaju epifiti . Epifiti koristiti druge biljke i drveće za fizičku podršku . U umjerenoj klimi ,većina paprati rastu kao zemaljske biljke u šumama . Neki paprati su vodene biljke koje plutaju slobodno. Bez obzira na vrstu biljke , paprati potrebna količina oborina za razmnožavanje

Moderni paprati

Moderni paprati su podijeljeni u dvije skupine: evolucijski različita . Su leptosporangiates i su eusporangiates . Prva grupa ima sporangiums koje razvijaju iz jedne ćelije dok sporangiums u drugoj skupini razviti iz nekoliko stanica . Skupine su podijeljene prije oko 340 milijuna godina. Iakoje razlika između te dvije skupine je jasan , botaničari su nesigurni u klasifikacijskim shemama među modernim paprati . To je uzrokovano širenjem jednog specifičnog paprati , zove polyplodidy , a do hibridizacije između nekih paprati .

Važnosti za čovjeka

paprati su ukrasnog bilja koje rastu u vrtovima ili u zatvorenom prostoru . Paprati i paprati saveznici bili dominantni kopnene biljke koje su pridonijele stvaranju fosilnih goriva , ugljena , nafte i prirodnog plina koje koristimo danas kao izvora energije . Neke kulture koristi paprat proizlazi kao hrana , ali neke haute cuisine restoranima služe salate s crosiers ili gusle šefova noj paprati . Postoje neke paprati koji se koriste u medicini za liječenje čira na želucu , reume i crijevnih infekcija , ali postojimalo znanstvenih dokaza da paprati pomoći u liječenju .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/herb-basics/1016108360.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.