Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Herb Osnove >> Content

Tulsi Biljke

Tulsi ( Ocimum tenuiflorum , bivši Ocimum sanctum ) jearomatična biljka je također spominju kao svetog bosiljka ili sveti bosiljak . Ova drvenasta grmolika je porijeklom iz Indije , gdje je održana u visoko mišljenje i kao biljni lijek i vjerski simbol . To ječlan Ocimum roda , koji uključuje i poznatije kulinarske začine bosiljak ( Ocimum basilicum), tajlandski bosiljak ( Ocimum basilicum thyrsiflora ) i limun bosiljak ( Ocimum citriodorum ) . Opis

Tulsi jelijepa biljka često se uzgaja kao ukrasna. To stvara gustu , kompaktni, mnoge razgranata grm dosežu visinu od 2-3 metara . Njegova Stabljike su trg i duboko ljubičaste boje . Njegove zeleno lišće su velike , nešto naglasio , ovalnog oblika i sjajna , s vidljivim venama . Oni su nešto kožnato od lišća drugih vrsta bosiljka . Cvjetovi se pojavljuju tijekom cijele godine na visok, uspravno stabljike . Ta delikatna , dvokrevetne balavac cvjeta nalikuju onima bosiljak . Oni su u rasponu boja od svijetlo ljubičaste do ružičaste i ustupiti nutlets zatvorene na suhom , papirast membrane . Ove nutlets mogu se presaditi s propagandom naših dodatne biljke .
Uvjetima uzgoja
Tulsi biljke cvjetaju u punom suncu.

Topline ljubavi Tulsi je jednogodišnja tijekom cijele godine na otvorenom u Sjedinjenim Državama Ministarstvo poljoprivrede Uzgoj zonama 9 do 11 ,regija obuhvaća najjužniji domete Floridi , Louisiani , u Teksasu , Arizoni i Kaliforniji , kao i veći dio Meksika . U tim uvjetima , može se uzgajati kao trajnica , dok je u hladnijim podnebljima to činilijep ljetni godišnji . Ova biljka je također pada u rastu u posudama koje mogu biti dovedeni u zatvorenom prostoru tijekom zime . U svim sezonama , Tulsi zahtijeva punu sunca. Kada je donio kući , to bi trebao biti smješten u blizini jug ili jugozapad - okrenut prozor kako bi dobili maksimalnu izloženost suncu . Tulsi uživa biti zalijevati temeljito i isušivanja potpuno između zalijevanje . Dobro isušen pješčana ilovača je njegova zemlja izbora .
Povijesni Korištenje i vjerski značaj
U Indiji , Tulsi je povezana s boga Višnua .

U svom materinji Indija , Tulsi se smatra sveto boga Višnua . U tom kontekstu , čislu su oblikovale iz šuplje stabljika svetoj biljke . Tulsi je također široko koristi u tradicionalnoj indijskoj narodnoj medicini . To je bio korišten za navodne iskašljavanje i protuupalna svojstva , te za ublažavanje kašlja , prsa prehlade i bolova u stranama . Za ublažavanje katar ,sok Tulsi lišće je pomiješana s crnim paprom . U svojoj knjizi " indijski biljni lijekovi " , C.P. Khare bilježi povijesni korištenje Tulsi u Indiji za liječenje takvih nevolja što su povraćanje , probavne smetnje , bronhijalne infekcije , upale pluća , kronične bolesti kože i konjunktivitis .
Culinary Koristite

od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/herb-basics/1016108407.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.