Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Herb Osnove >> Content

Kako Sezona S timijana

Unatoč uzvišen mjestu kao talisman hrabrosti , majčina dušica jeskromna izgleda biljka s malim , srcoliki listovi koji se lako iskopali iz njihove žilavog stabljike . To je kao kod kuće u bilo kojem vrtu ili kuhinji - u stvari , niti bi bio potpun bez čarima timijana . Timijan se može koristiti za sezonu gotovo ništa ; meso , perad , riba, povrće, voće , sir , jaja , slastice i ljevanice sve se može povećatizemljani , a nešto Minty , okus timijana . Upute
Izravni začin Metode
1

Nasjeckajte svježeg timijana ostavlja na fine komadiće . Dodajte ih u posudu na početku procesa kuhanja , tako da je vrijeme za bilo gorčine kuhati out . Svježi timijan ima manje intenzivan okus od sušenog , ali još uvijek treba koristiti s nekim suzdržanost . Na primjer , 1 žlica svježeg timijana je dovoljno za sezonustrana povrća jelo namijenjeno za osam osoba .
2

Utrljajte sušeni timijan ostavlja među dlanovima prije nego ih dodate na jelo . Drobljenje sušena biljka pomaže otpustiti svoje hlapljive ulja i pojačati okus . Sušena majčina dušica je više od ljutog svježi i radi jednako dobro u slow - a brzo kuhanje recepti . Zamjena za 1 žličicu sušene majčine dušice 1 žlica svježe.
3

Stavite dvije ili tri cijela grančica timijana u peradarskoj šupljine u sezonucijeli ptica kao što se pečenja . Na isti način može se upotrijebiti kod velikog pečenje ribe . Bacanje cijele grančice u lonac riže kao što kuha . Preuzetiproizlazi prije posluživanja . Majčina dušica je mali lišće će otpasti njihova proizlazi i inkorporirati u posudu .
Ulio začin Metode
4

Tie svježeg timijana lišća ,grančica ružmarina , nekoliko papra , peršina ilovorov list u kvadrat gaza i dodajte ga u lonac juhe ili variva rano u kuhanju . Izvadite " buket Garni " u jelo prije posluživanja , a okusa bilja ostaje bez lišća i stabljike pluta u lonac .
5

Dodaj svježi ili sušeni timijan u vodu kada poširati ribu ili jaja . Topla voda će napraviti ukusan timijan "čaj " s biljke , i dodati okus na svoj krivolova tekućine .
6

Mjesto nekoliko izvora svježeg timijana u boci maslinovog ulja ili octa i pustiti uliti za pet do sedam dana prije . Napravite salatu, marinade , gravies i umaci s majčine dušice s okusom začinima .
7

Marinada govedina , svinjetina , ili janjetina s mješavinom maslinova ulja , sok citrusa , sušeni timijan i drugih začina za 12 do 24 sata . Obrišite marinadu od mesa i kuhati kao i obično .
8

Donesite jednakih dijelova vode i šećer kuhati dok se miješa i ukloniti iz topline . Dodajte dvije ili tri velike izvore timijana na sirupom i ostavite ga da ostane u loncu dok se smjesa potpuno ohladi , a zatim izvadite . Četka ukusan jednostavan sirup na vrhu torte prije glazura , poširati plodove u njemu , ili ga koristiti umjesto običnog , jednostavan sirup za svoj omiljeni koktel receptima .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/herb-basics/1016108536.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.