Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Herb Osnove >> Content

Vrste lovora

lovora raste na malim, zimzelenog drveća poznatiji kao zaljev stabala . Klasificirani botanički u obiteljskom lauraceae , bay drveće raste u umjerenoj klimi . Listovi su zajedljiv i flavorful , iako oni mogu biti gorki . Lišće nekim zaljev vrsta drveća uzgaja za začine , ulja i mirisa , a drugi se uzgajaju za ukras . Slatki lovor

Najčešće vrste Bay Tree je Laurus nobilis . Poznat kao slatko uvali , lovor ili mediteranskog zaljeva ,jednogodišnja zimzeleni grm potječe iz Male Azije , a uzgaja se u mediteranskoj regiji . Grm raste u umjerenoj klimi širom svijeta . Lišće Laurus nobilis imaju blaži miris i okus od drugih lovor sorti .
California lovor

California lovor stablo , Umbellularia californica , ima mnogo zajedničkog imena , kao što su lovor , mirta i pepperwood . Stablo raste u obalnim šuma u zapadnom dijelu Sjeverne Amerike i ima tamno sivo-zelena , uzak , ovalno lišće s glatkim rubovima . Kalifornija lovor su jači u arome i okusa od onih u uvali mediteranske . Za kuhanje ,Kalifornija lovor može se koristiti na isti način kao BAY mediteranska lišća , a na pola količine . Jak miris Kaliforniji lovoru uzrokuje neki ljudi doživjeti glavobolje .
Indijski list lovora

često miješa s više zajedničkog mediteranskog zaljeva , indijskog zaljeva raste na južnim obroncima Himalaje , a nije dostupan na zapadu . Poznat po latinskom nazivu Cinnamomum tamala ,stablo je usko povezan s cimetom . Indijski lovora nose miris koji podsjeća na cimeta i klinčića .

Drugih sorti

West Indian bay tree , poznat po svojim latinskim imenom kao Pimenta racemosa , koristi se kao začin . Njegova ulje se koristi kao sastojak u meksičkom zaljevu rum.The , Litsea glaucescens , je manje uobičajene vrste uvali stabla koja raste u Meksiku i Srednjoj Americi . Listovi se mogu koristiti u zamjenu za Laurus nobilis . Pod obitelji lauraceae ,rod Litsea sadrži mnoge vrste aromatičnog grmova čije lišće se često naziva lovor .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/herb-basics/1016108567.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.