Rijetke bilje rasti u državi Washington za profit

Uzgoj bilja može biti unosan posao za one koji uživaju u prirodi i imaju prostora posvetiti se takvom projektu . Prema Poduzetnički magazin , bilje su vrlo popularna i može se prodati za uporabu u čajevima , kao što su arome , pružiti miris za svijeće i za mnoge druge svrhe . U područjima kao što su državi Washington , raste rijetka biljka tijekom cijele godine u stakleniku može pružiti konkurentnu prednost . Chevril

Chevril ( Anthriscus cerefolium ) jebiljka koja se dobro u hladnim, sjenovitim mjestima, kao što su veći dio zapadne države Washington . To može biti posađeno vani i da će učiniti dobro veći dio godine u ovoj vrsti smještaja, ali vrtlari u istočnim i središnjim dijelovima države će morati zaštititi ovu biljku od vrućine i sunca. Chevril jegodišnja i općenito se počeo od sjemena u kasno proljeće ili jesen , ovisno o lokalnoj klimi . Ova biljka ima nježnu , anis poput okusa i koristi se u francusku kuhinju za okus takve hrane što su jaja i riba . Uzgajivač koji stvara ova biljka može prodati lišće čim četiri-šesttjedan nakon sadnje . Najbolji izbor za kupce su restorani i specijaliziranim živežnim namirnicama .
Japanski Wild Peršin

japanski divlja peršina ( Cryptotaenia japonica Mitsuba ) jevišegodišnja biljka koja raste oko 2 metra i je cijenjena zbog svojih flavorful lišća i stabljike . Njegov okus je opisan kao mješavina celera i peršina . Samonovi rast natječaj vrijedan je , kao stariji dijelovi imaju tendenciju da se gorko i ne koristi u kuhanju . Ova biljka se koristi za dodavanje okus juhe i salate , kao i povrća , plodova mora i jela s jajima . To može biti isplativo i ako se prodaje na azijskim restoranima i namirnice . Japanski divlja peršin raste u bogatom , sjenovitom tlu . To će tolerirati neko sunce , ali ne bi trebao biti izložen ljetnih vrućina . Može se uzgajati kaotrajnica , ali obično je počeo od sjemena svake sezone .
Sweet Cicely

Sweet Cicely ( Myrrhis odorata ) jepaprat -type biljka koja voli cool, sjenovitim mjestima . To jelow - raste biljka koja će proizvoditi 3 - inčni nakupine sitnih bijelih cvjetova u kasno proljeće i ljeto . Sweet Cicely je u mrkve obitelji i razvija značajan glavni korijen , zbog čega je teško presaditi nakon što je postao osnovan . Ovaj korijen povremeno kuha kao povrće i jede kad ima teksturu sličan kuhane mrkve . Okus ove biljke jemješavina kopra i celera , sa slatkim prizvukom . Ona se koristi za okus pekarskih proizvoda i voćnih jela . Sjemenke se također može žvakati kao osvježivač daha . Tržišta za ove neobične biljke će uključivati ​​pekare i gurmanske trgovine. Trgovinama zdrave hrane također supotencijalni izvor prodaje za sjeme , kao iostatak biljke .

Sadnja Puta za vrt povrća u Michiganu

U Michiganu , povrće uzgajaju prvenstveno u proljeće i rano ljeto . Znajući što usjeva za biljke i pravo vrijeme za sjetvu sjemena može bitiprvi korak do uspješnog Michigan povrtnjak . Travnja Cool - sezona usjevi kao što su mrkva, zelena salata ,

Více >