Koristi Acacia

bagrem drvo je dobio ime po grčkoj riječi " Akis " , što znači " oštru točku ", a izvorno je bio korišten za opisivanje trnovit grmlje i drveće koje raste u zapadnoj Aziji i Africi . Većina vrsta bagrema i dalje imati ove potpis trnje , osim onih u Australiji . Lišća, sjemenki i kore od bagremova stabla su stoljećima koristi za različite svrhe . Ljekovito Koristi

Bagrem se koristi u tradicionalnoj medicini za liječenje visokog kolesterola , dijabetesa, karcinoma, upale desni , rane u ustima , faringitis i probavne smetnje kod djece . Drvo bagrema catechu može se svodio a zatim ispari , stvoriti bagremov ekstrakt koristi kao adstrigentno medicini - što može pomoći ublažiti manje iritacije kože . U ayurvedskoj medicini , bagrem nilotica se vjeruje da jepotencijalni lijek za preuranjenu ejakulaciju . Bagrem nema poznatih nuspojava kao medicinski lijek , ali uvijek biste trebali konzultirati svog liječnika prije nego težak nikakvu novu terapiju .
Hrana Koristi

mnogim azijskim zemljama koristiti Bagrem sjemena kao kuhanje sastojak . U tajlandsku kuhinju akacije sjemenke ići u juhama, grožđica i sitr - krumpir . Bagremov med - izradio pčela koji koriste bagremov cvijet kao stočna hrana - je uživala za svoj nježan, cvjetni okus, transparentnosti i nesmetano teksture , to je jedan od rijetkih meda koji se ne kristalizira . U meksičkoj kuhinji su ravne , zeleni Bagrem drvo mahune , poznat kao guajes , jedu se sirove s guacamole , ili kuhana i napravio u umaku ili fritule . U Meksiku suši akacije sjemenke mogu također biti pržen i slani i služio kao snack .
Dekorativna Koristi

Određene vrste bagrema se uzgaja u vrtovima kao ukrasi - kao što je bagremova dealbata ili srebrnim pleterom , koja ima srebrne lišće i svijetle žute cvjetove , i bagrema xanthophloea ili groznica stabla . U južnoj Europi bagrem baileyana , bagrem dealbata , bagrem pycnantha i akacije retinodes se prodaju po florista kao rezanog cvijeća , koji se odnose na njih kao " mimoze ". Ukrasni vrste bagrema također može djelovati kao zastrašujući uljezi i vandala , jer su ugledni oštrim trnjem bi im korisne dom sigurnosnih alata , ako su postavljene ispod prozora i pored ispusta . Njihov izgled ihviše estetski ugodan alternativa lažnih zidova i ograda čini .

Kako do žetve španjolski lavanda

Lavanda donosi prekrasan miris na biljke vrt . Long dragocjen kao snažan miris , to je bio korišten da bi parfem , stvoriti ljekovita biljka i okus raznih jela . Iako je teško pronaći lavande komercijalno , berbu i sušenje lavande iz kuće vrt jejedno

Více >