Zajednički Divlje jestivo bilje

Divlje biljke mogu biti pomoći ili naškoditi ljudi koji ih konzumiraju . To je važno znati razliku između jestivih i nonedible divljih biljaka , treba li ikada biti u situaciji preživljavanja u divljini . Universal jestivost Test je čest način da utvrde je libiljka je jestiva . Nakon što se pouzdano može identificirati ove biljke kao sigurno jesti , možete ih koristiti u svakodnevnoj prehrani , bez brige . Šparoga

šparoga jetrajnica . Vrt razne šparoga je veći od svojih divljih kolegom . Ova biljka može se naći u umjerenoj klimi i , prema web stranici Wildcrafting , podsjeća "grozd zelenih prstiju . " Biljka također ima crvene bobice i zeleno cvijeće . Jestivi dio ove biljke jekljun . To je plod može biti otrovan , i sirovo šparoge može izazvati mučninu i proljev , prema Wildcrafting mjestu . Jesti divlje šparoge , pare ili kuhati za 10 do 15 minuta .
Rogoz

ove biljke , koji se nazivaju Typha , općenito se naći u močvarnim područjima u Sjevernoj Americi iu Engleskoj . Podloga biljke može se jesti sirovo ili kuhano , u skladu s čl od muškosti web stranice . To je lišće također može biti kuhano i jede . Cilindrični smeđi cvijet na vrhu ženskih biljaka također je jestiva i , prema web stranici , ima okus sličan kukuruza na klip .
Radič

Ova biljka može se jede u cijelosti , od cvijeća do korijena . To se može naći u crnini područja i uz ceste u Sjevernoj Americi , Africi , Europi i Aziji . Također se zove Cichorium intybus ,glavni identifikator za ove biljke je njegova ljubičasto - plavo cvijeće . Prema web stranici Wildcrafting , cikorije korijeni mogu se koristiti kao zamjena za kavu .
Maslačak

Dok je ovaj korov može bitiprokletstvo mnogih landscapers , to je jedan od najdostupniju divlje jestive biljke okolo. Listovi su najbolje jede prije dospijeća , kao i oni mogu pretvoriti gorak. Prema Umijeće muškost stranicama , voda se koristi za kuhati Dandelions u se može spremiti i pije kao čaj .
Fireweed

koji se nazivaju Epilobium angustifolium , ova biljka naći u otvorenim šumama , na obroncima , pa čak i uz morske obale . Može narasti i do 1,8 metara visok i ima velike ružičaste cvjetove . Najbolje doba godine jesti ovu biljku je u proljeće , prema Wildcrafting mjestu . Lišće , stabljike i cvjetovi su sve jestive .
Kelp

skliski biljka nalazi u cijelom svijetu na morskim obalama mogu se jesti sirovo ili kuhano . Također je pozvao Alaria esculenta , te jedobar izvor folne kiseline , vitamina K i lignana , u skladu s čl od muškosti web stranice .
Opuncija kaktus

dio od Opuntia roda , ovaj kaktus jesortirano u nekim južnoameričkim dijetama , a to se također može naći u pustinjskim područjima Sjeverne Amerike . To jestan kaktus s bodljikav bodljama viri . Oba kaktus ' ostavlja ' iljubičasta kruške kao plod može se jesti . Uklanjanje bodljama prvih , međutim , jenužnost .
Crvena djetelina

To jepoznato tvornica u Sjevernoj Americi . Također se zove Trifolium spp. , ova biljka ima plavičasto- roza cvijet . Ostali djetelina imaju bijele , ružičaste ili crvene cvjetove , a može se jesti . Djeteline lišće i cvijeće su jestivi dijelovi biljke . To je najbolje da se upije biljke u vodi ili prokuhati ih prije nego što ih konzumiraju . Male cvjetne glavice su bogati proteinima , prema Wildcrafting web stranice .

Možete koristiti regularna Prljavština za uzgoj bilja

? Bilje , biljke koje su tradicionalno kulinarski ili medicinsku uporabu dodatak svim ukrasnih vrlina , privukli su pozornost vrtlare još od antičkih vremena . Danas , uzgajivači imaju mogućnost proizvodnje vlastitih svježih začina pravo u svojim dvo

Více >