Kako sačuvati Bilje zamrzavanjem

svježim začinskim biljem dodati hrpe okusa bilo kulinarske poduhvata . Nije svatko ima sobu ili prave uvjete - kao što je puno svjetla - rasti svježe bilje u zatvorenom prostoru tijekom zimskih mjeseci . Jedina opcija čini se da se osuši svoje bilje iz svog biljem za buduću uporabu . Vi nemate drugog izbora , međutim . Zamrzavanje bilje je jednostavno, a smrznute bilja - baš kao i smrznutog povrća - zadržati svoje svježe okus . Učenje kako sačuvati svježeg bilja koje ih zamrzavanje je vrlo jednostavna , a tu su inekoliko različitih načina da zamrzne them.Things što vam je potrebno
vrećice za zamrzavanje
Ice Cube ladice
stalni marker Screenshot papir ručnici
salatu ( opcionalno )
Prikazati više uputa
kako sačuvati bilje zamrzavanjem
1

Pick vaše biljke . Pick najsvježije i najviše natječaj bilje koristiti za zamrzavanje . Većina bilja moraju imati lišće uklonjena i stabljike odbačena . Grančice bilja kao što su timijan i kopar , koji nemaju debele stabljike , može se zamrznuti cjelinu .
2

Očistite svoje bilje . Koristite kao malo vode što je više moguće , jer previše može opljačkati trava na puno njihovih eteričnih ulja i okus . ( Također možete samo ih četkom kroz prste umjesto korištenja vode . ) Nakon pranja bilja , koristite sušilo za salatu ukloniti višak vode . Ako nemate salatu , jednostavno osušite nježno papirnate ručnike .
3

Kako blanširati ili ne polirati . Bljedila bilja obavlja se samo izlijevanje kipuće vode preko bilja u cjedilo . Ovaj proces omogućuje im da se zadržavaju veći dio svoje zelene boje ; Međutim , to ne ih opljačkati od puno njihov okus . Tu stvarno nema potrebe da blanširati bilo koji od vaših bilja , osim bosiljka . Bosiljak lišće će se pretvoriti crno u vrlo kratkom vremenu , ako se oni ne problijedio . Nakon blanširanja , budite sigurni da se ukloni višak vode tapkanjem suha ili pomoću salatu .
4

Stavite bilje u svojim pojedinim vrećice za zamrzavanje . Budite sigurni da se obilježi i datum . Smrznuto bilje obično će biti dobro za uporabu za oko šest mjeseci .
5

Još jedan način da se zamrznuti svježe bilje je da ih usitniti i staviti ih u Ice Cube ladica . Napunite posude s vodom i zamrznuti . Budite sigurni da koristite plastične Ice Cube ladice . Označite ladice pomoću stalni marker .

Kako suho lišće origana

Origano jeflavorful biljka se koristi u različitim receptima , osobito recepte za talijansku hranu . Uzgoj origano u vašem vrtu je lako , tako da je vjerojatno da ćete imati obilje biljke nakon vegetacije krajevima . Nemojte izbaciti ostatke origano

Více >