Smeđe mrlje na Ficus kaučukovca je Leaves

kaučukovca ( Ficus elastična ) , također poznat kao gume biljke , su lako rasti biljke koje uspijevaju u jarko osvijetljenim područjima . Oni mogu narasti do visine od 50 do 100 metara na otvorenom , ali obično vrhunca između 2 i 10 metara kada je odrastao u zatvorenom prostoru . Iako oni nisu osjetljivi na većinu ozbiljnih bolesti Ficus , oni mogu razviti smeđe mrlje na svojim velikim , kožnato lišće . Jedan od razloga je okoliša , a drugi jeinsekt . Ne ostavljajte ga na hladnoći

kaučukovca su tropske biljke koje uspijevaju samo u US Department of Agriculture bilja srčanost zone 10-12 . Oni su izuzetno osjetljivi na niskim temperaturama . Kada je izložen hladno , zrelo lišće će razviti velike smeđe mrlje . Mlađe lišće će nabor i okrenuti smeđe .
Zagrijati

Ništa se ne može učiniti u vezi s smeđe mrlje koje su već razvile , aligume stabla obično će se oporaviti . Da bi se spriječilo buduće štete , ne postaviti tvornicu u blizini klima uređaja . Donesite kaučukovca u zatvorenom prostoru , kada temperatura padne ispod 50 stupnjeva celzijusa . Ozbiljne štete pretrpio akotemperatura padne na 40 stupnjeva celzijusa .
Jeste da je spot samo premjestiti ?

Manje smeđe mrlje na kaučukovca lišća su vjerojatno razmjera kukaca . Oni su samo 1/8 do 1/3 inčni , ovalni ili okrugli i često su tan ili smeđe , iako oni mogu biti i mnoge druge boje , ovisno o vrsti. Budući da su ravna i nepokretna ili izuzetno sporo kreće, oni izgledaju više kao mjesta u tkivu lista od insekata na lišću . Smatraju površinu su željeli, obično na donjoj strani lista , sudoper svoje sitne dijelove usta u tkivu lista i sisati sokove van. Neke Vage mogu biti nagume stabljike . Mnoge vrste razmjera kukaca izlučuju medljika, koja jeljepljiva , bistra tekućina . Teška zaraza može dovesti do venuća ili požutjelim lišćem .
PilingDub Dub

potvrđuje da su mrlje su vage je prilično jednostavan . Jednostavno pokušati oguliti jedan od njih isključiti kaučukovca list sa sličicom ili tupa rubu maslac nožem . Ako su vage , a oni su se izlučuje Honeydew na lišću , postavite biljku u kadi i oprati Honeydew s vodom . Istrljajte vage off lišće lagano sa starom četkicom za zube , ili umočiti vatu u izopropilni alkohol i oprati ih u tome . Provjerite lišće svaki drugi dan ili za nove razmjera kukaca , i ponoviti tretman koliko je potrebno dok se više ne vrate . Za više tvrdokornih pošasti ,gume stabla mogu proširiti s ultra - rafiniranog vrhunske hortikulturno ulja . Pomiješati ulje s vodom u količini od 1 do 2 grama za svaku litri vode . Ulijte u bocu i sprej biljka temeljito . Budite sigurni da se kaput donje lišće i stabljike . Vrijeme odobre ,fikus treba uzeti na otvorenom i postavljen na novine prije prskanja , inače postavljen biljka u dobro ventiliranom sobi . Neka ulja suho prije vraćanja u svom uobičajenom prostoru . Ponovno ga sprej ako razmjera insekti vratiti .

Domaći gnojivo za mirovne ljiljani

Mirovne ljiljani ( Spathiphyllum ) suuobičajena houseplant zahtijevaju filtrirane svjetlosti i stalno vlažno tlo . Oni mogu doći do 6 metara , ali su u pravilu 1-4 metara visok . Bijeli cvjetovi su istaknute protiv biljke tamnim, sjajnim listovima .

Více >