Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> unutarnji Uzgoj >> Content

Uzgoj Luk u boci

Luk ( Allium cepa ) dostupne tijekom cijele godine u supermarketu , ali ako rastu sami , to je nepotrebno za izlazak kupiti ih . Luk može se uzgajati na otvorenom u US Department of Agriculture biljnih srčanost zone 3 do 9 , ali s nešto više od plastične boce , svatko može rasti luk pravo u svojoj kuhinji . Odabir Luk

Luk postoje u različitim veličinama , oblicima i okusima. Zajednički luk rastu klice i može se bere mladi , kao mladi luk ili mladi luk , a donji dio tih luk raditi i za sadnju u boci . Višegodišnje skupljanje luka ( Allium fistulosum ) , jednogodišnja u USDA zone 6 do 9 , također raditi . Držite barem 2 inča bijele sijalice dio zelene ili mladi luk za sadnju u boci .
Vode Metoda

Nađi čistu jasnu plastične boce i odsiječe top treći . Skinite poklopac s bočice vrhu , okrenite ga naopako i stavite ga u vrh boce . Ako to klizi prema dolje , probiti rupu na svakoj strani u podnožju vrha boce i stavite olovku ili tanki bačvi kroz obje rupe , tako da ga mogu odmoriti na vrhu boce . Napunite bocu s vodom , takonaopako komad sadrži oko 1/4 inča tekućine . Stavite luk u bocu vrhu paje baza u vodi i ostavite ga da raste . Ako je razina vode padne ispod luka bazu , dodajte još vode . U par dana zelene stabljike trebao početi raste , a vi ih možete odrezati , kao što im je potrebno .
Metoda tla

Širi mladi luk i drugo klijanje sorti vertikalno u boci . Očistite plastičnu bocu i odsiječe joj vrat . Izrežite nekoliko malih rupa na sve strane boce od vrha do dna . Napravite rupe dovoljno velike da se luk žarulje će probiti kroz , ali neće ispasti. Dodaj vrtnu zemlju na bocu dok ne dođete do najniže rupe . Umetnite luk žarulja ( sa vrhom okrenut prema van ) u svaku rupu i dodati više tla dok ne dođete do idućih rupe . Umetnite žarulje u te rupe i dodati tlo na vrhu . Nastavak raslojavanje sve dok ne napuni bocu . Dodajte vodu kako bi temeljito navlažite tlo i postavite bocu na prozor .
Raste savjete

Luk napredovati u dobro isušivanje tla bogata organskim materijalom sa pH ili između 6,2 i 6,8 . Oni ne rastu dobro u vrlo kiselom tlu . Pomiješajte kompost u vrtnom tlu prije nego što ga stavite u bocu kako bi se osiguralo luk će napredovati . Također možete dodati kompletan topiv u vodi gnojiva sa dušikom , fosfor, kalij omjer od 1-2-2 , kao što 5-10-10 . Luk općenito zahtijevaju oko 1 centimetar vode tjedno . Oni rastu najbolje kad stalno vlažna , pa ako ste se metodom tla , ne dopustite da se tlo potpuno osuši . Ako koristite metodu vode , pokušati držati vodu iznad poklopcu naglavačke boca vrhu . Stavite bocu na prozorskoj dasci , gdje je luk će primati punu sunčevu svjetlost .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/indoor-growing/1016025996.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.