Da li Creeping Jenny Grow Indoors

? Također se zove novčić i Zlatni globus , puzanje Jenny ( Lysimachia nummularia i L. congestiflora ) raste samo 4-8 cm visok i ima dugu , lisnato proizlazi da je namaz 1-3 metara . U 1 - inčni okrugli listovi javljaju u suprotnim parovima na tanke proizlazi da je korijen u vlažnom tlu . Ako dati dovoljno sunčeve svjetlosti , svijetlo žute , mirisne cvjetove pojaviti na dnu list parova . Lysimachia congestiflora jebolji kandidat za unutarnju uzgoj . Lysimachia Nummularia

Lysimachia nummularia može se uzgajati kao kratkoročni houseplant . Budući da ova vrsta " proizlazi rastu vrlo dugo i snažno , to je najbolje saditi u viseće košare . Međutim , to treba svjež zimskog mirovanja ostati robustan i zdravi . To može posustati nakon 12 do 24 mjeseci kontinuiranog rasta unutra , jer je unutarnja temperatura previše toplo zimi . Ostavljanje europsku -native u nezagrijanom sobi preko zime može produžiti svoj život u zatvorenom prostoru . Kultivar izbor ove vrste su Aurea i zlatokosa , koji se prikazao više žuto - zeleno lišće , u usporedbi s tipičnim zelene .
Lysimachia Congestiflora

Porijeklom blaže zime regijama Kina , Lysimachia congestiflora jebolji izbor za unutarnju uzgoj , jer uvjeti oponašaju suptropska klima . Ova vrsta ' stabljike su tvrđe i grana više , stvarajući mat - kao što je biljka , a neveliki , izvaljen ili plačući primjerka, u usporedbi s L. nummularia , koja treba puno obrezivanje . Sorte ove vrste su Outback zalaska sunca, perzijski Čokolada , Lyssi i Walkabout zalazak sunca .
Uvjetima uzgoja

Plant puzanje Jenny u spremnike punjene s hidroponska potting mix , kao što je treset - based houseplant mediju . Ne koristite gornji sloj tla , jer sadrži patogene , mikroorganizme i razne životinjice poput mrava i crva . Štoviše , tla kompaktne i stvrdne nakon nekoliko ciklusa navodnjavanja i sušenja . Kontejner moraju imati dno odvodnje rupu , inače trulež korijena je vjerojatno . Držite tlo ravnomjerno vlažna , ali nikada vlažan ili suh . Tijekom zime , kada su temperature su hladnije , a dani sve kraći,zemlja može postati malo kosu između zalijevanje . Oploditi lagano od proljeća do jeseni . Nemojte oploditi i potaknuti rast tijekom zimskih mjeseci .
Light

Iako su obje vrste puzanje Jenny tolerirati punom suncu , to je teško za opskrbu cjelodnevni suncu u zatvorenom prostoru . Umjesto toga , stavite ili tvornicu u blizini istočne i južne prozor za primanje par sati dnevno . Sunčeve zrake promovirati proizvodnju cvijeća u kasno proljeće ili rano ljeto . Vrlo svijetao neizravno svjetlo će održati lijepo lišće zaslon , alisjeverni prozor je preslabo .

Kako da se brinu za Purple Passion Gynura aurantiaca

Osim ako živite u zonama od 10 do 12 godina kao što je definirano od strane američkog ministarstva poljoprivrede bilja srčanost Zone karte, što je potrebno za rast Purple Passion biljku ( Gynura aurantiaca Purple Passion ) u zatvorenom prostoru . S

Více >