Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> unutarnji Uzgoj >> Content

Kako da se brinu za clivia Miniata Indoorsu

Clivia miniata jebotanički naziv za ono što se češće nazivaKaffir ljiljana , koja je narasla gotovo isključivo kao zatvoreni houseplant u Sjedinjenim Američkim Državama . To jeu odnosu na amaryllis obitelji biljaka i je tropska vrsta podrijetlom iz Južne Afrike . Listovi su slični dlan pahulje koje su ravne i upućuju prema gore . U jarkih boja cvijet cvjeta razvijaju u proljeće i su oblikovane poput pompom.Things morat ćete
20-20-20 tekućim gnojivom Screenshot biljka lonac Screenshot potting tla
tresetnica
< br > Prikaži više uputa
1

stavite clivia miniata lonac u sjevernoj okrenut udovicu koja prima jakog sunca , ali ne i potpuno izlaganje suncu, što će oštetiti lišće . Možete ga postaviti na otvorenom tijekom ljeta u punom hladu .
2

Osjetite vrhu tla u loncu da vidi ako je suha na 1 - inčni dubine . Ako je tako , voda u tlo dok voda ne teče iz dna drenažnih rupa u loncu . Pričekajte doktop 1 centimetar tla isušuje opet prije dodavanja više vode . Voda je od ranog proljeća do kasne jeseni .
3

Mix 20-20-20 tekućina biljnog gnojiva s vodom pomoću dva puta veću količinu vode prema uputama na bočici . Nanesite gnojivo u tlo jednom mjesečno od vremena Biljka cvate sve do kasne jeseni .
4

prestati zalijevanje u kasnu jesen i pomaknite clivia miniata biljku u sobi koja održava stalnu temperaturu između 50 i 65 stupnjeva celzijusa . Ostavite ga tamo tri mjeseca . Ako se pojave bilo žuto lišće , dodajte 1 ili 2 šalice vode u tlo .
5

saksiju na clivia miniata biljku svakih tri do pet godina tako da je dizanje iz lonca nakon cvatnje prestane. Pronađite novi lonac koji je 2 cm šire dastari i ispunite ga pola puna s 50-50 mješavinu zemlje za cvijeće i treset mahovina . Postavite korijenje u lonac i dodati više smjesu tla dok su korijeni pokriveni .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/indoor-growing/1016109748.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.