Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Orhideje >> Content

Uzgoj orhideje u mokrim lonci

Orhideje su biljke nagrađivanje ako majstor nekoliko rastuće tehnike , uključujući pravilnu zalijevanje . Zbog prekomjernog i underwatering su potencijalne smrtne kazne za većinu sobne biljke , mnogi vrtlari kupnju proizvoda , kao što su Wet lonci , za održavanje razine vlage . Po dizajnu , Mokra Lonci zadržati razinu stalne uz minimalnu održavanje vlage . Nisu sve biljke imaju koristi od borave stalno vlažna , međutim . Identificirajte svoje orhideje i njegov omiljeni okoliša kako bi se utvrdilo što tip lonca pružiti . Pozadina

Mokro Lonci su dostupni u SAD-u u nekoliko veličina , od kojih je svaki sastoji od vanjske prozirnog stakla lonac i unutarnji terra cotta lonac . Vrtlari djelomično popuniti staklenu posudu s vodom i terra cotta lonac s biljke u saksiji u sadnju smjesu . Postavljanje saksiji biljka u staklene posude omogućujepot da apsorbiraju vodu kroz svoje glinenim zidovima . Prodavatelji preporučiti srednje veličine lonac za uzgoj orhideja . To se sastoji od 7 - inčni duboko staklene posude , 7 1/2 cm u promjeru , s 5 1/2-inch-diameter terakote umetkom .
Vode treba
< br >

Iako postoje tisuće vrsta orhideja , a većina su epifiti , koji imaju različite korijenje i potrebe za vodom od tradicionalnih biljke koje rastu u tlu u loncima . Epifitska orhideja korijeni mogu lako trulež iz overwatering . Mokri Lonci pružaju dosljedan vlage orhideja korijena može bitiproblem akouzgoj ima previše vode , ali ako koristite preporučenu porozne kora medij umjesto potting tla , korijeni trebaju ostati bijele i splasnuti. Mokra Lonci su dizajnirani da ponude višu razinu vlage kad je vanjski spremnik napuni do blizu vrha . Niže potrebe za vodom Orhideje ' ukazuju na to da je najbolje da bi razina vode niska dok se ne odredi razinu što je potrebno da bi potting medij vlažna , ali ne i mokra .
Vlažnost

Većina orhideje vole višu razinu vlažnosti, nego se nalaze u tipičnom kuće ; American Orchid Society preporučuje vlažnost oko 60 posto . Zbogvode smješteni u mokrom Pota vanjske staklene posude ne samo čuvaza uzgoj vlažna , ali pridonosi razinama vlage u zraku , Wet Lonci može pomoći povećati vlažnost oko orhideje . Možda ćete radije druge načine za povećanje razine vlage . Na primjer , stavljajući svoje biljke na pladanj sa šljunkom ili šljunka s razinom vode držao ispod visine od kamenja jenačin da se osigura vlažnost za sve biljke koje zahtijevaju moister zrak . Cijela kuća ili soba ovlaživači za svoju udobnost također će imati koristi svoje orhideje .

Razmatranja

Ako stezloglasne underwaterer , Wet Lonci moglo spasiti svoje orhideje od isušivanja i eventualno smrt . Ako ste skloni Overwater , međutim , može se dogoditi da nadolijevanja mokru Lonci pruža previše vlage i može istrunuti svoje orhideja korijene , čak i ako ste koristili pravilnu rastući medij . Možda ćete morati mijenjati razinu vode u vašem Wet Pot najbolje zadovoljiti vaše orhideje je vode i vlage potrebe . Držite razinu višu kada vanjska temperatura vinuti ili kada se grijanje vašeg doma tijekom hladnijeg vremena . Ako želite isprobati samostalno zalijevanje kontejnera rasti orhideje , postoje i drugi projekti koje možete kupiti . Alternativno , možete naći domaće samostalno zalijevanje posude jednako učinkovite kao mokri lonci .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/orchids/1016026236.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.