Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Orhideje >> Content

Dendrobium Nobile Kultura

Zavičajni na Himalaji i visoravnima jugoistočnoj Aziji , Dendrobium Nobile , aka napadnim orhideje , stvara spektakularan stranice od kasne zime do početka proljeća kada je u cvatu . Ovaj orhideja proizvodi više od 100 raznobojnim , mirisne cvjeta po biljci . Poput drugih orhideja , postoji vrijeme kada su cvatu ivrijeme kada se odmaraju . Zahtjevi za njegu variraju ovisno o rastućoj faziorhideja je u. Raspon temperature

10 do 15 stupnjeva celzijusa razlika između dnevna i noćna temperatura je poželjna je većina orhideje , uključujući Dendrobium Nobile , čak i za vrijeme njihova faza mirovanja . Vrtlari u hladnim podnebljima može lako postići tijekom ljetnih mjeseci pomicanjem svoju orhideju na polu - sjenovito mjesto na otvorenom u lipnju i ostavljajući ga tamo dok su noćne temperature pogodio 50 stupnjeva F niz . Tijekom zimskih mjeseci , pomaknite orhideja u nekorištene sobu gdjednevna i noćna temperatura se može podesiti tako da odgovaraju njihovim potrebama .
Svjetlo Zahtjevi

Dendrobium Nobile jeidealno izbor za orhideje rasti u prozor , jer to ne kao neki izravnom svjetlu . Gledajte lišće znakove smeđe mrlje , a ako se pojave , pomaknite orhidejamalo dalje od prozora . Ove smeđe mrlje su vjerojatno znakovi opekline . Akoprozor nijeopcija , iliorhideja ne prima dovoljno svjetla , nadopunjuju prirodne svjetlostibiljka prima s rasti svjetla . Nakon što je cvijeće početi cvjetati , pomicanje orhideja od izravnog svjetla produžiti razdoblje cvjetanja .

Vode i vlage

orhideje vole vlagu , ali ne vole mokrim nogama . Kora čipovi sunajbolje sredstvo za uzgajanje Dendrobium Nobile , jer oni omogućuju da voda ne može držati da brzo isušiti . Ne postojiutvrđeno pravilo za koliko često se vode orhideja , jer toliko varijabli dolaze u igru ​​, tako da je najbolji način da se zna kad bi voda je tako, kako se kora čipovi osjećaju . Držite prstpalac ili tako u koru . Ako se osjeća suha , voda s kišnicom ili destiliranom vodom koja je sobne temperature . Voda ove biljke više ljeti nego zimi . Sjedi lonac u tanjur ispunjen šljunkom i magle , kao potreban za održavanje razine vlažnosti na 50 posto .
Ostala razmatranja

Povremeno Dendrobium Nobile gubi dio svojih ostavlja . To se može dogoditi čak i kada je u cvatu . To je normalno i ništa brinuti dok je biljka još uvijek izgledaisto . Oplodnja ovom konkretnom vrsta je još jedan problem . Ovaj niz treba uravnotežen orhideja gnojiva , kao što je , 20-20-20 od ožujka do kolovoza. Slijedite upute na etiketignojiva pazeći da ne pretjerano oploditi biljke . Na kraju , ponovno potorhideja svake dvije godine u proljeće ili ljeto , a kada se to dogodi, pogled na vaše biljke da li podjela je potrebno . Budite sigurni da ste uklonili sve mrtve ili oštećene korijene i zadržati zatvoriti oči na vaše orhideje , dok ne počne navijati u novom kore .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/orchids/1016026237.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.