Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Orhideje >> Content

Kako popraviti overwatered orhideja

Previše vode je jedan od najštetnijih stvari za svoje orhideje . Mnogi su orhideje epifiti - oni upijaju vlagu i hranjive tvari iz zraka i okoline u svojim prirodnim staništima . Korijeni su prilagođeni ciklusima kiše i sušenja , ali ne i uranjanja . Zemaljske orhideje su nerad kao epiphytes stajaćoj vodi i gnjecav uvjetima . Ako imate orhideja koja pati od previše vode , morate poduzeti drastične mjere kako bi ga spasiti . To je ono što vam je potrebno
Sharp, sterilnu oštrice
Orchid potting srednje
Orchid pot
razbijen lonac komada Pretraživati ​​Ulog i niz ( opcionalno )
Šljunčana punjeni ladica ( opcionalno ) < br > Screenshot Prikaži više uputa
1

Izvadite orhideja iz lonca pažljivo kako ne bi oštetili korijenje dalje . Uhvatite tvornicu u blizini baze , i nježno uvijte ga da ga otpustiti iz supstrata za proizvodnju presadnica . Odbaci stari lonac ili postaviti glineni lonac na stranu za sterilizaciju i buduće korištenje .
2

Četka stari potting medij od korijena i pažljivo ih raspetljati , uklanjanjem bilo komade kore ili druge potting materijala prianjanju do korijena . Istražiti uzroke oštećenja vode . Gnjecava , šepati, ili pocrnjeli korijeni su truli i morat će se raščistiti . Zdrave korijeni za većinu orhideja su čvrsti , mesnati , prekriven bijelim vanjski sloj , a zeleni na vrhovima . Paphiopedilum korijeni su smeđe s malo dlaka koje apsorbiraju vodu i hranjive tvari .
3

Pomoću sterilne nož za rezanje mrtve ili umiruće korijene daleko , i bacite ih . Izrežite barem 1/4 inča u zdravom dijelu korijena kako bi bili sigurni da ste uklonili svu štetu . Budite oprezni što ste radili korijene , jer oni imaju tendenciju da se lako slomiti .
4

stavite drenažni materijal , kao što su slomljena lonac komada , u dnu novi lonac . Novi lonac treba biti jedva veći od starog - orhideje potrebno repotting svake dvije godine , a oni rasti i cvijet bolje kad su lako će kliznuti u svojim loncima
5

Vjetar korijene u oko . vrtlog ako su dugo, i stavite orhideja u lonac . Stavite novi potting medij u lonacmalo po malo na vrijeme , tako da filtrira dolje među korijenima i postepeno ispunjava lonac . Pritisnite tlo dolje lagano kako bi se izbjegle daljnje štete na korijenu . Kadabiljka je stabilna , zaustaviti sažimanje medij . Akoorhideja dalje kolebljivo , vezati ga za kratko kocki .
6

Voda biljka rijetko dok se podešava u lonac . Možda ćete morati magle i vode lagano za dva tjedna ili tako dok gledate vidjeti kako lišće i bilo pupoljci rastu . Izbjegavajte davanjeOrhideja previše vode u budućnosti postavljanjem lonac na makadamskoj krevetu u ladicu vode ispunjene . Ne dopustite dadno posude dodirivati ​​vodu , i ne dopustite bilo korijenje koje pobjeći iz lonca sjediti u vodi .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/orchids/1016026362.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.