Moje Orhideja korijeni unistavaju i lišća padaju

Orhideje su delikatne biljke koje zahtijevaju strpljenje i njegu . Cvjećari rastu orhideje po svojoj ljepoti , dok ih neki ljudi rastu za izazov . Bilo kako bilo , uzgoj orhideja potrebno pažljivo planiranje i djelovanje . Neki znakovi orhideja nevolji su smežurane korijene i pao lišće . Postoji nekoliko rješenja i objašnjenja zašto se to događa . Odbacilo list

Lišće ispuštajući iz orhideje su uobičajeni kaobiljka raste . A Phalaenopsis orhideja je donje lišće imaju tendenciju da padne , a potom s novim rastom list . Nakon neke orhideje cvatu , neke lišće otpasti kao dobro. Pao orhideja Listovi su samobriga kad lišće da ispusti prije postane žuta ili smeđa . Ako su bili najveći i najzreliji lišća , to nije dobar znak . Orhideja bez lišća je mrtav .
Gljiva i bakterija

Gljive su faktori koji pridonose da se lišće pada . Crne točke na lišću ukazuju trune lišće uzrokovane gljivične infekcije . Gljivice su vjerojatno Colletotrichum ili Cercospora . Zreli lišća koje požutjeti i pad suznak dagljivice ili drugi bakterijski soj ubija biljku . Baktericidi ili prskanja fungicidima spriječiti i odbiti infekcije . Provjerite orhideje redovito za list promjenu boje ili mrlja .
Overwatering

Orhideja korijeni sastoji od spužvastog materijala koji pohranjuje vodu . Osim potrebe za vodom , orhideja korijeni također trebaju zrak . Jedna od najčešćih zabluda orhideje uzgajivači bi je davanjebiljka previše vode , guši korijene . Provjerite overwatering gledajući korijena orhideje je . Ako su korijeni sentimentalan i smeđe , oni su vjerojatno overwatered . Najbolje rješenje je dobro isušivanje tla . To držikorijena okruženje prilično suho , a pod uvjetom da je biljka dovoljno vlage i hidrataciju . Transplant overwatered orhideje u dobro drenažno tlu , akobiljka i dalje čvrsto ostaje ukorijenjen i stoji .
Zbijenog

Osim overwatering , zbijenog guši orhideje . Baš kao što je previše vode ne dopušta zraka doći do korijena orhideja je , kompaktna tlo sprečava zraka, s korijenima . Pružanje orhideja i sa slobodnom i grubom tlu rješava taj problem . Orhideje se često u paketu sa zemljom posebno dizajniran kako bi dobro ocijedite i omogućiti adekvatne količine zraka do korijena . Akoorhideja nema tu vrstu tla , naći na internetu , a na lokalnim vrtnim centrima orhideja specifične tlo .

Kako da se brinu za moljac orhideja

moljac orhideja , također poznat kao phalaenopsis, cvjeta tijekom mjeseca prosinca do svibnja . Orhideje simbolizira univerzalni osjećaj ljubavi , tako da je važno da se brine za svoje orhideje i zadržati ljubav živ što je duže moguće . Orhideje imaj

Více >