Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Orhideje >> Content

Kako mnoge vrste rock Orchid Postoje li

?Taksonomska klasifikacija australski rock orhideje ( Dendrobium speciosum ) je komplicirana , jer su brojni rod varijante čine ono što botaničari nazvati , " vrsta složeno ", što znači da jerazlika između jedne vrste Dendrobium a drugi je često nejasno . Broj vrsta varira od pet do 15 godina .Trenutno prihvaćena broj je devet vrsta, uključujući i dva nedavno dodanih sorti . Umjereni

rock orhideje su porijeklom iz Australije ' južne obale na tropskim područjima sjeverno od Cairns u Queenslandu . Oni rastu od razine mora do vrhova planina . Neke vrste rastu kao lithophytes , što znači da biljke koje rastu na stijenama , stoga njihovo zajedničko ime . Kao lithophytes , rock orhideje rastu u velikim razredi sa svojim korijenima stvara guste prostirke na stijene i litice lica . Ostale vrste rastu kao epifiti na grane drveća u kišnim šumama .

Opis

rock orhideje proizvesti više od 100 kremasti žute - na - bijelo cvijeće na dugim racemes koje rastu na stabljikama da su ravne ili polako luk . Ljubičasta točaka ili crvene vene pokriti labellum ili usnu cvijeta je . Stijena orhideje rastu dva do pet debelih , kožnato lišće . Stijena orhideje uzgajaju iz sjemena može potrajati 6-7 godina za proizvodnju cvijeća . Neke vrste ne proizvode cvijeće za 12-14 godina . Oni su čvrsti i podnose sušu i temperature od blizu smrzavanja na više od 113 stupnjeva, F.
Klasifikacija Confusion

stijena orhideja je također poznat pozajedničko imena stijene ljiljana , kralja orhideja i izvrsne Dendrobium . Sve vrste orhideja su osjetljivi na unakrsnog oprašivanja od drugih vrsta . Ovaj unakrsno oprašivanje proizvodi hibridnih orhideje koje nose karakteristike obje vrste dovode do konfuzije za ispravnu znanstvenu klasifikaciju .
Znanstveni Klasifikacija

ispraviti znanstvena imena rocka orhideje vrste se razvija , tako da su mnogi nazivi navedeni u literaturi smatra datiran . U 2006 , Petar B. Adams , J. M. Burke i S.D. Lawson na Sveučilištu u Melbourneu zaključio da se sljedeći devet vrsta može biti točno klasificirani kao Dendrobium speciosum : D. speciosum var . speciosum je prvi izvijestio u 1804, D. speciosum var . hillii je upisan 1877 , F.M. Baily izvijestio D. speciosum var . grandiflorum i D. speciosum var . curvicaule 1898 , SC , Clements izvijestio D. speciosum var . pedunculatum 1981 i D. speciosum var . capricornicum 1982 , P.B. Adams i njegovi kolege Melbourne izvijestio D. speciosum var . Boreale u 2006 i Adams nedavno dodao D. Speciosum var . blackdownense i D. speciosum var . carnarvonense .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/orchids/1016109903.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.