Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Orhideje >> Content

Sorti Orhideje

orhideja , ili Orhideje , biljka obitelj se sastoji od više od 25.000 različitih vrsta . Kao Zemljinim najstarijih cvjetnica , oni obično su poznati po svojim izrazito egzotičnih karakteristikama i rasta navike , od kojih su neki koriste organizirati razne vrste u osnovnim kategorijama . Orhideje su grupirani u skladu s njihovim izvornim staništima , a neki su najbolje djeluju pod uvjetima koje ne bi bilo od koristi drugima . Kopneni Orhideje

Orhideje razviti u jedan od dva načina : zemaljske orhideje rastu pomoću korijena sustava koji je pokopan u tlu , dok epifitske orhideje proizvode korijenje koje se priključiti na površinama poput kore drveta ili stijene . Korijeni zemaljske orhideje služi istoj svrsi kao i korijenje na drugim biljkama , upija vodu i hranjive tvari iz tla . Primjeri zemaljske orhideje su cymbidium , porijeklom iz Dalekog istoka , koji se mogu uzgajati samo o bilo gdje i Erythodes , skupinu orhideja čiji biljke rastu iz rizoma s dugim čvorova koji proizvode više novih biljaka .
< Br > Epifitska orhideje

epifitskim , ili iz zraka , orhideje , proizvode nadzemni korijene koje ovise o klorofila sadržanih u svojim zelenim savjete apsorbirati sunčevu svjetlost potrebna za proizvodnju hrane . Cattleya ,porijeklom iz Srednje i Južne Amerike , proizvodi neke od najvažnijih šarene i često mirisne cvjetanja i cijele vrste i čini dobro u toplim klimama . Vanda orhideje često proizvode zračnih korijena koje proizlaze iz njegove stabljike , što je razlog zašto ova vrsta ponekad se uzgaja u košare dopustiti im da se šire. Vandas također trebaju često zalijevanje jer oni ne mogu spremiti vodu .
Klimatske Klasifikacije

Različite vrste orhideje zahtijevaju različite uvjete okoliša , odražavajući staništa iz kojih potječu a gdje su još uvijek rastu , naravno . Oba zemaljske i epifitske orhideje se nalaze u svim klimatskim uvjetima koji su classifed kao kul , srednje i toplo . Izuzetak od ovog pravila su Dendrobrium orhideje koje rastu u sve tri klime . Paphiopedilum orhideje rastu u toplim klimama , proizvodnju dugotrajne cvjeta koje rade najbolje u umjereno vlažnim uvjetima . Također se zove dama papuča orhideje , oni proizvode pouchlike cvijeće koje su zapravo nekoliko njihovih latica pridružio zajedno . Vanilije orhideja jegolo vino porijeklom iz tropa , čiji cvjeta otvorena u jutarnjim satima i zatvoriti kasnije tijekom dana . Ako ne oprašuju , cvijeće otpasti .
Srednji i hlađenje klime Orhideje

Miltonia i Oncidium orhideje učiniti najbolje u srednje klimatskim zonama koje se kreću od Ohio zapadu do Nebraske i južno do Missourija , i središnje dijelove Južne Amerike . Također se zove maćuhica orhideje , Miltonias nalikuju viole , imajući profusions mirisnog cvijeća . Oncidium , ili ples - dama orhideje , rastu , naravno, od Floride do Argentine , proizvodnju cvijeća koje cvatu za šest tjedana ili dulje . Pleione orhideje su porijeklom iz brdovitih područja Kine i Himalaja , gdje su rasli u blizini snijegom prekrivenim granica šuma .

Divlje orhideje

Bez rasprave orhideja je završena bez spominjanja svoje divlje rođake poznat kao Pink lady papuča , ili Cypripedium acaule . Izrada pouchlike cvijeće koje su bjelkaste ružičaste do magenta , dama papuče , koji se nazivaju moccasin cvijeće , rastu divlje u većini područja istočnog dijela SAD-a i još mnogo Kanade . Razmnožavaju se crnogoričnim šumama na zemlji koja je bogata propadaju vegetacije . Lady papuča sjemenke trebati godine da se razvije u biljkama i iz tog razloga smatraju ugrožene u područjima gdje su iskopali vrtlari koji žele da im rastu u svojim vrtovima . Zbog dama papuče ovise o vrsti gljivica u tlu za svoju ishranu , oni ne mogu biti presađena na područjima gdje ova gljiva ne postoje .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/orchids/1016110135.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.