Što jedu Orhideje

? Orhideje imati nezasluženu reputaciju teško rasti . Oni su zapravo prilično jednogodišnja biljaka i zahtijevaju malo održavanja odjednom neki osnovni uvjeti su dostupni kao stanište . Hranjenje orhideje ne može biti jednostavnije . Orhideja gnojiva obaviti najveći dio posla za vas , a redovito gnojivo može se prilagoditi kako bi orhideje ono što im je potrebno . Osnovni gnojiva

" Slabo , tjednik " jepravilo za hranjenje orhideja biljke . Orhideje je potrebno učiniti gnojivo , ali je moguće da se spali . American Orchid Society preporučuje česti , razrijedite zalijevanje gnojiva . Koristite redovito 20-20-20 uravnoteženu biljnu gnojivo , ali ga razrijediti do jedne četvrtine snage . Voda biljke s razrijeđenom gnojivo barem jednom tjedno kada su proizvodnju cvjeta . Svaki četvrti tjedan , samo koristiti običnu vodu kako bi zaštitili orhideje od slučajnog nad - oplodnje . Specifični orhideja gnojiva može se koristiti u punoj snazi ​​; slijedite upute proizvođača točno za miješanje i nanošenje .
Zračni Orhideje

Orhideje koje žive u zraku , epifiti , obično se nalazi u razini baldahinom prašume u divlja i da će napredovati u suptropskim dvorištu , dati dovoljno vlage . Ove orhideje poslati vrlo razvijenu mrežu matičnih poput korijena koji čine mrežu za hvatanje i upije kišu i vlagu iz zraka . Oni su sposobni za pohranu vode između kiša i učinkovito privući hranjive tvari poput dušika , fosfora i željeza od kiše i prašine u zraku . Hranjive čestice koje se nalaze na korijenu sadrže propadaju stvar od insekata i drugih organskih sadržaja .
Upozorava

Akoorhideja biljka dobiva suši , ne hrane to sve dok se ne vrati svoj ​​hidrataciju . Voda biljka i dati mu vremena da se upije vodu . Zatim vodu s razrijeđenom gnojiva ; koristite vrlo laganu mješavinu dok niste sigurnibiljka u potpunosti je hidratizirano i da neće riskirati spaljivanja suhe korijene . Ako vaš orhideja se sadi u kore , to treba više dušika nego orhideje u drugim zalijevanje medijima . Koristite dušika - heavy gnojiva mix -20-10-10 ili30-10-10 - i razrijedite na tri dijela vode , 1 dio gnojivo prije primjene . ( Komercijalna gnojiva su izrađene od dušika , kalija i fosfora ; .Prvi broj govori udio dušika u mješavini ) ?

Biljke Orhideje

Orhideje ne jedu kukci . Neke vrste , kao što su Lady Papuče orhideja , imaju cjevasti oblik koji nalikuje šalici nalik zamke kukaca i malih vodozemaca - jedući biljke mesožderke . Orhideje koristiti svoje neobične oblike kako bi privukle insekte i oslobađanje peludi na njih . Insekti poput pčela koje puzati oko orhideja je šupljina dobivaju velikodušnu raspoznavanje pelud koji onda skida na sljedećem orhideja koju posjećuju. No, oni su u opasnosti da postane ručak za proždrljiv postrojenja ; orhideje nisu mesožderi .

Kako ići Cherry Branje

Cherry picking može biti odličan način za provesti popodne , kao i dobiti svježe voće . Trešnje , ne samo okus super , ali oni također dati tijelo s ključnim hranjivim tvarima . Oni također sadrže prirodne antioksidanse koji mogu pomoći smanjiti šans

Více >