Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Outdoor Uzgoj >> Content

Prirodni odbijajući za Mealybugs

Mealybugs su kukci usko vezane za skaliranje i lisne uši . Oni oštetiti biljke koje se hrane na soka , što je rezultiralo gubitkom od zdravlja i vitalnosti . S teškim pošasti , biljke doživjeti yellowing lišće , dcfolijaciju, oštećene usjeve i bolesti . Ove bijele , ovalnog oblika bugova i ostaviti iza ljepljive tvari zove honeydew , koja privlači mrave i rezultate u čađavog plijesni na vaše biljke . Međutim , ne morate se obratiti kemikalija i insekticida za kontrolu tih mealybugs . Postoje mnoge sigurne i učinkovite prirodnih lijekova . Dobra stara H2O

Mealybugs su mekani - bodied kukaca koji se lako oprati s vodom . U područjima koje su suočene s obilne oborine , mealybugs su manji problem , jer redovito kiše čuva populacije u provjeru . Koristite svoje crijevo i prskalica privitak sprej mealybugs off vaše biljke za lake pošasti . Kada su populacije malo ,jaki mlaz vode je na snazi ​​za odvajanje tih bugova iz svojih postrojenja , te ih kucaju na tlo . Nakon što se na terenu , mealybugs imaju veću vjerojatnost da postanusnack za gladne predatora .
Alkohola

zaraze koja počinje da postane problematično , umočite pamuk bris u 70 posto izopropilni alkohol , također poznat kao alkohol , i ići na posao skidanja mealybugs . Alkohol ne samo da uklanja bugova prisutne , ali i čuva bugova iz vraća za jedan do dva dana, nakon čega bi trebali isprati svoje biljke s vodom i nanesite alkohol opet ako mealybugs su i dalje prisutni . Ako se to čini previše intenzivna rada , pomiješajte s 50 - postotnom otopinom vode i alkohola u sprej bocu i magla vaše biljke . Reapplication može biti potrebno , jer alkohol nije tako učinkovit u uništavanju mealybug jaja . Nikada nemojte koristiti metanol ili etanol alkohol , jer je to uzrok oštećenja biljnog tkiva .
Neem Oil

Neem ulje jesigurna i prirodna alternativa kemijskih pesticida . Također je na snazi ​​za odbijanje i kontroliranje mlade mealybug populacije . Ispunite 1.5 - litreni sprej bocu s vodom , dodajte 1 žličicu neem ulja , uz 2-3 kapi blage deterdžent za pranje posuđa i sprej svoje zahvaćene biljke . Nemojte koristiti na bazi amonijaka ili oštre kuhinjske deterdžente kako bi se izbjeglo daljnje štete biljka . Osim toga , ne prskajte na vrućih sunčanih dana , jerkombinacija topline , izravnoj sunčevoj svjetlosti i neem ulje ima potencijal da spali lišće . Zreli mealybug populacije mogu biti teže kontrolirati s neem ulja , jer oni razvijaju vosak kao tvar na njihovim tijelima koja radi kao obrambeni mehanizam . Kako bi se povećala učinkovitost neem ulja , razmislite o korištenju ga u rotaciji s trljanje alkoholom .

Predator Species

Vrtlarstvo opskrbe tvrtke prodaju predatorske vrste za puštanje u svom vrtu i krajolika za kontrolu štetočina populacije insekata . U slučaju blijed bugova , Crytolaemus montrouzieri , poznatiji kao grobnica, su grabežljive bube koje se mogu provesti za kontrolu teške pošasti . Grobnice na snazi ​​su za tri tjedna , a možda ćete dodatne tisak za trajnim rezultatima . Oni su na snazi ​​i ručati na mealybugs u temperaturama od 64 do 91 stupnjeva celzijusa . Ostali razbojnički kukci koji kontroliraju mealybugs uključuju dama bube , ose i lacewings .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/outdoor-growing/1016026377.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.